avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate Ionut.Alexandru

Activitate Ionut.Alexandru

Bună ziua.

Am o întrebare dacă ma puteți ajuta.

Pe data de 25.03 s-a dat sentinta nefavorabila cu drept de apel, pe 4.04 ajunge sentinta la mine. Astazi primesc o anexa la sentinta pentru judecare din oficiu pentru corectarea greșelilor de tehnoredactare, și aceasta cu drept de apel. Când pot în cazul acesta sa cer legalizarea ca și definitva a sentinței? La 30 zile după primirea primei sentințe sau la 30 zile după primirea anexei? Întreb în ideea în care trebuie sa predau permisul și nu as vrea sa beneficiez și de " bonus " din cauza asta.

Va mulțumesc
Bună ziua.
Am o întrebare legata de contestarea unui PV dacă ma puteți ajuta.
Anul trecut am depus contestatia pentru PV la judecatoria Vaslui. Contravenția savarsindu-se pe raza judecătoriei Barlad și fiind refuzat certificatul de grefa de la jud. Vaslui am depus contestatie și la Barlad.
Cauza s-a judecat la Barlad, am pierdut procesul și nu intenționez sa mai fac și apel. Între timp a ajuns și dosarul de la Vaslui la Barlad, pe aceeași cauza cu termen în mai.

Ma afectează în vreun fel al doilea dosar înregistrat? Eu intenționez sa aștept cele 30 zile cu drept de apel ca să devina definitiva si apoi sa merg sa cer copie după decizie cu mențiunea definitiva sa predau permisul. O sa pot face asta dacă este pe rol ce de-al doilea dosar cu aceeași cauza?

Mulțumesc pentru lămuriri.
Pe 23 am primit plicul, pe 27.11 a fost primul termen " soluția amana sentinta pentru reluarea procedurii de citare a părților " iar pe 14.12 al doilea termen cu aceeași solutie de amanare pentru citare cu termen în ianuarie.
Am fost dat în judecata impreuna cu ceilalți vecini de pe strada cum ca nu dorim sa semnam pentru un alt vecin pentru lucrări pe drumul de servitute. Acesta de ne-a reclamat neintelegandu-se cu toti s-a gândit ca cel mai bine da în judecata toata strada sa aiba hotărâre care " suplinească consimtamantul " nostru pentru drumul de servitute in baza ordonanței prezidențiale.

Plicul impreuna cu înștiințarea au fost puse în cutia postala pe 23.11. A fost un termen în decembrie pe 12 in care s-a luat măsura " reia citarea partilor" următorul termen fiind in ianuarie.

Am.dori sa depunem intampinare dar nu știm dacă ne mai incadram in termenul legal pentru a fi luata în considerare.

Va mulțumesc.


Avocat Sebastian Murariu a scris:

Nu e clară situația.
Dvs., sunteți cel care contestați un proces verbal de contravenție ?

Buna seara.

Va mulțumesc pentru timpul acordat. In cazul acesta, dacă citarea nu a fost făcută în mod legal ( nu s-a livrat corespondenta 2 luni ), apoi nu am fost gasit acasa si mi s-a lăsat PV cu plicul respectiv în cutia postala, as avea la dispoziție de pe 30.11 cele 7 zile în care in caz de neprezentare la judecatorie se considera tacit ca luat la cunostinta + cele 25 zile termen de depunere? Greșesc?

Va mulțumesc pentru lamuriri.

Avocat Sebastian Murariu a scris:

Bună ziua,

Citarea a fost pentru termenul de judecată. Întâmpinarea a fost într-o etapă anterioară a regularizării. Asta deduc din faptul că e deja al doilea termen de judecată iar amânarea a fost dată ca urmare a faptului că s-a constatat că una dintre părți nu a fost citată în mod legal.

Salutare. In cat timp de la primirea procesului verbal și a plicului cu citația se poate depune întâmpinarea?

Procesul pare ca e la al doilea termen de " se reia procedura de citare ". Se mai poate depune intampinarea? Plicul pare sa fi fost pus impreuna cu PV pe 30.11 iar pe 12 ar fi fost unul dintre termene. Rămâne valabil termenul de 25 zile de pe 30.11 + 7 zile ?

Multumesc !
Buna seara. Legat de răspunsul dumneavoastră, am si eu o întrebare dacă aveți timp sa ma ajutați cu o părere. Tocmai ce am aflat ca am fost dati in judecata toti vecinii de pe strada pentru refuzul de a semna pentru racordarea unui alt vecin. Racordarea la magistrala a fost făcută de catre mine ( acte doveditoare si tot ce s-a plătit existente ), ulterior s-au mai racordat si restul vecinilor care au plătit o cota parte din cheltuiala inițială cum era și normal ( împărțită fix suma inițială fara adaosuri fictive ). Acum a mai rămas un vecin de racordat care a venit din start ca el nu trebuie sa dea nimic nimănui si ca noi trebuie sa ii semnam ca el sa facă lucrari pe drum si nu racordarea la instalația de gaze. Dupa ce i-am explicat ca teava respectiva a fost platita cu bani mulți și ca normal ar fi sa se imparta cheltuiala, nerefuzandu-i nimeni racordarea si suma ceruta fiind una modica calculata la valoarea investiției fara a lua în calcul inflația ( 10 ani ), a plecat spunând ca nu are cu cine discuta si ca are el metodele lui.
Este vreun articol care sa susțină treaba asta cu despăgubitul ? El invoca ordonanta prezidențială pentru suplinirea dreptului pe cota indiviza de drum.

Va mulțumesc pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Contestare PV
Va mulțumesc mult pentru lămuriri si pentru timpul acordat.
Discuție Contestare PV
buna ziua. Am o întrebare.

Am contestat un PV verbal la o alta judecatorie decât cea de care apartinea localitatea în care am săvârșit fapta. Am depus la judecatoria de care aparține localitatea unde am fost sancționat. Problema e ca de la Politie nu vor sa îmi dea permisul pe baza certificatului de grefa, motivând sa depun la jucătoria cealalta.

Întrebarea e dacă depun și la judecatoria unde spun ei, astfel pornind 2 procese? Ce se intampla cu permisul daca pierd și sentinta uneia dintre judecatorii vine înaintea celeilalte ? Se contopesc în vreun fel sau se anulează din oficiu una dintre ele?

Va mulțumesc pentru lămuriri
Discuție Contestare PV
buna ziua. Am nevoie de o mica îndrumare în legătură cu contestarea unui PV primit de la rutiera. În PV este mentionat ca am fost surprins cu aparatul TRU CAM c005994 la 14 km de localitatea unde am fost oprit, de un an echipaj, altul fata de cel care filma pentru ca în localitatea unde opreau erau deja 4 mașini de politie care înmânau felicitările. Pe PV localitatea este scrisa greșit Sîrbi în loc de Sârbi ( este scrisa borna km în schimb ) nu este mentionat nimic de nr autospecialei de politie ( dacă este vorba de o mașină sau de un pistol radar ) . Se poate contesta un astfel de PV conf OG 02/ 2001 art 21 ? Motivarea fiind ca agentul constatator nu este același cu cel care a întocmit procesul verbal, viteza fiind comunicata prin stație și totodata pentru lipsa referințelor de identificare a mașinii de politie pe care era instalat radarul ? Dacă PV se contesta, in eventualitatea unui răspuns negativ din partea judecătorului, mai este valabila testarea pentru reducerea suspendării permisului? Va mulțumesc!