avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Activitate Luca091311

Activitate Luca091311

Răspuns la discuția Indemnizatie crestere copil
Va multumesc pentru raspunsul acordat.
Am rugamintea sa imi spuneti de ce ar trebui sa fac cererea de solicitare stimulent inainte de data de 9 iunie, data in care voi reveni la lucru, si practic din acel moment voi inregistra venituri impozabile.
La dosarul de solicitare stimulent nu ar trebui depusa si decizia de revenire in activitate de la angajator?
Sau faceti referire la o alta cerere?
Multumesc.
Sunt o mamica in concediu crestere copil, copilul urmand sa implineasca 2 ani pe data de 8 iunie 2020.
Pentru perioada 8 mai-8 iunie am optat sa nu beneficiez de luna tatalui, anuntand atat agentia de plati cat si angajatorul, conform legii.
Voi relua activitatea in data de 9 iunie.
Conform OUG 70/2020 si a Legii 59/2020 pot primi indemnizatie pentru toata luna mai, si respectiv pentru 8 zile din luna iunie, sau nu mai am dreptul tinand cont de luna tatalui?
La revenirea la lucru, incepand cu data de 9 iunie, pot aplica pentru stimulent?
Multumesc.
In cazul unui functionar public angajat al unei institutii publice (primarie) la o distanta mai mare de 50km de localitatea in care isi are domiciliul permanent, se deconteaza cazarea?
Va multumesc.
Pot beneficia de cele 10 zile de concediu de odihna neefectuate aferente perioadei ianuarie-mai 2018, din iunie 2018 aflandu-ma in concediu crestere copil, si urmand sa revin in activitate in iunie 2020?
Angajatorul poate refuza sau amana efectuarea lui la intoarcerea in unitate? Poate invoca motivul ca aceste zile nu au fost prinse in planificarea concediului de odihna pentru anul 2020, sau orice alt motiv pentru a nu le acorda?
Va multumesc.
Pentru a beneficia de prevederile Legii 19/2020, ma puteti lamuri in privinta conditiei privind inscrierea copiilor in cadrul unei unitati de invatamant, respectiv cresa in cazul meu? Practic, copilul trebuia sa fie inscris pentru anul 2019-2020, sau 2020-2021?
Mentionez ca nu am avut copilul inscris la cresa in momentul decretarii starii de urgenta, fiind in concediu crestere copil, acesta urmand sa implineasca varsta de 2 ani in luna iunie.
Astfel, in cazul in care prevederile Legii 19 vor cuprinde si perioada vacantei de vara, practic voi fi in imposibilitatea de a beneficia de zilele libere acordate prin aceste lege?
Va multumesc.