avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate Gmorkster

Activitate Gmorkster

Răspuns la discuția cazierul si cariera militara?
4 si jumatate
Răspuns la discuția permis auto
Sa inteleg ca permisul se retine, in cazul unui accident cu victime, doar daca conducatorul auto in cauza a incalcat vreo regula de circulatie? Vinovatul, cu alte cuvinte, este stabilit pe loc?
Răspuns la discuția Spalare de bani
Trebuie raportata la Oficiul National de prevenire si combatere a spalarii banilor orice tranzactie de peste 15.000eur. Vedeti aici: www.avocatnet.ro/content/art...

:offtopic: Nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect, e impotriva regulamentului #-o
Răspuns la discuția furt
Amenda administrativa nu este trecuta in cazier, este pur pecuniara (desi, la "sapaturi" mai "adanci" se poate vedea)

Citatia probabil iti va veni acasa undeva prin toamna (este vacanta judecatoreasca intre 1 iulie si 31 august). Sfatul meu: vorbeste cu postasul sa nu iti puna hartia in cutia de posta si sa te sune.

Tot sfatul meu: mergi la un cabinet de avocatura si cere-le o parere. Probabil nu vei pati nimic, dar e bine sa afli si parerea unui profesionist.
Răspuns la discuția Baut la volan
Gmorkster a scris:

Pot cere o recalculare?


Cred ca fac eu o confuzie sau nu m-am facut bine inteles: intrebarea mea era daca pot cere refacerea calculului imbibatiei alcoolice in sange, nu calculul retroactiv. I-am explicat unui medic cat am baut si cam in ce interval de timp si este de parere ca rezultatele sunt imense si ca banuieste o eroare de calcul. M-a pus sa intreb, deci, daca se poate contesta buletinul de analize.
Răspuns la discuția Baut la volan
neimportant a scris:

Imi cer scuse pentru modul INCORECT in care procedez, dar domniile voastre - cei care dati sfaturi de corectitudine - de ce nu faceti ceva ca cei care comit fapte cu adevarat grave si cu vadita intentie de a produce adevarate dezastre sa ajunga la locul lor: dupa gratii?


Va rog, ne indepartam de la subiect, nu vreau sa ajungem la polemici de genul "de ce ala care fura o paine e considerat pericol social ajunge 5 ani dupa gratii si ala care fura x mld $ primeste pedeapsa cu suspendare" :) Discutii de genul acesta nu duc nicaieri. Haideti, va rog, sa incercam sa continuam discutia si sa ne mentinem in limita legalului! Multumesc!
Răspuns la discuția Baut la volan
neimportant a scris:

Atentie la prima declaratie!!!!!
atunci, odata cu ea, poti cere si recalcularea. mai greu dupa.
Intre timp cauta un "ajutor" la IML unde se face "calculul retroactiv" ca sa stii ce ai mancat si cat ai baut, si mai ales la ce ora.


Cu ce ma ajuta sa stiu cat am mancat, cat am baut si la ce ora? Puteti sa elaborati un pic, va rog?
Prima declaratie adica cea de la procuratura cand va incepe ancheta, da?

Multumesc!
Răspuns la discuția Baut la volan
birouavocatura a scris:

Nu inteleg cum sa se intoarca politistii cu probele de sange la sectie pentru a le trimite la laborator, din moment ce spuneti ca ati fost la IML unde v-au fost facute analizele.
La ce laborator sa le trimita?


Probele au fost luate la Spitalul Judetean, la sectia de urgente, iar probele au fost ulterior trimise la Medicina Legala, care este tot in incinta Spitalului Judetean. Au fost trimise dupa cateva ore (dimineata pe la 4 s-a luat a doua proba, iar in jur de 9 au fost duse la laborator)

Mii de multumiri tuturor pentru sfaturi. Contraexpertiza cand o pot cere, dupa ce incepe urmarirea penala?

EDIT: unde se face contraexpertiza? La IML Bucuresti sau tot la mine in oras?
Răspuns la discuția Baut la volan
Actualizare: a iesit 1,3 la mie. Nu e extrem de mult fata de 0,54 in aer? nu trebuia sa iasa in jurul valorii de 1,1? Pot cere o recalculare? Multumesc!
Răspuns la discuția Baut la volan
Multumesc, asta stiam. Intrebarea era daca am sanse sa invoc un viciu de procedura, bazat pe cele descrise