La Comisia Centrala de Expertiza Medico-Militara, am fost declarat inapt pe timp de pace, grad de invaliditate 3, cu drept de pensionare. As vrea sa contest aceasta decizie la instanta de judecata. Pe decizie scrie ca sunt in concediu medical, pana la emiterea ordinului de trecere in rezerva.
In cazul in care voi contesta, voi ramane in concediu medical pana la finalizarea procesului sau nu voi avea nici un venit?
Multumesc!
Multumesc pt. raspuns.
Asa m-am gandit si eu. Este dreptul lui sa atace, mai ales ca este bine si isi doreste sa munceasca, mai ales ca 15 ani, doar asta a facut!
As dori sa va prezint, urmatoarea situatie si ce ma sfatuiti sa fac....
O persoana care lucreaza in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a trecut printr-o tulburare psihica, care a necesitat urmarea unui tratament care mai mult rau i-a facut. Persoana in cauza la un moment dat a si ingerat niste substante, pe fondul unei tulburari psihotice, necesitand internarea acesteia la spitalul de psihiatrie. Diagnosticul pus a fost de episod psihotic acut.
In urma internarii medicul care l-a preluat i-a prescris un tratament care i-a fost foarte ok si pot spune ca la ora actuala este o persoana normala, exact cum era inainte de cele intamplate.
Cand a vrut sa reinceapa munca medicul de unitate, l-a pus sa isi mai ia concediu medical, pentru a face 90 zile si a-l trimite la comisia de expertiza medicala, motivand ca ea nu este psihiatru si nu isi poate da acordul pentru a reveni la munca.
Persoana in cauza si-a mai luat concediu medical, desi nu mai necesita, pentru ca se simtea bine, inclusiv medicul psihiatru a confirmat lucrul acesta. Dupa ce a intrunit, cele 90 zile, s-a prezentat la comisia de expertiza medicala de la spitalul militar, care in urma investigatiilor, a fost declarata apt limitat.
Problema a aparut dupa aceea, pentru ca decizia comisiei de la spitalul militar a fost contestata de comisia centrala de expertiza a MAI.
In urma prezentarii la aceasta comisie i s-a spus din start ca va fi declarata inapta, diagnosticul pus de ei fiind de tentativa de suicid.
Intrebarea mea este ce se poate face in situatia aceasta? Persoana in cauza este bine, isi doreste sa munceasca si ii si placea ce facea.
Se merita atacata decizia in instanta? Ar avea vreo sansa de castig? Cel putin sa i se dea apt limitat.
Mi se pare o nedreptate sa te folosesti de un om 15 ani si apoi sa-l dai afara, in conditiile in care el este bine. Stiu ca legal, faptul ca l-au incadrat la tentativa de suicid il declara din start inapt, dar oare nu mai exista nici o sansa de reincadrare?
De asemenea, daca decizia va ramane definitiva va beneficia de pensie?
Persoana in cauza, inca nu a primit decizia de la Bucuresti.
Buna ziua,
Acum 2 saptamani am lasa masina in serivce pentru a i se schimba uleiul de la cutia de viteze (e vorba de o masina automata). Cand am fost sa ridic masina am observat ca ceva nu era in regula si m-am reintors la service, mecanicul constatand ca a stricat o piesa a cutiei. Au mai tinut masina la ei pe motiv ca vor comanda o alta piesa si o vor schimba. Astazi am fost sa ridic masina si mi se spune ca, cutia e sparta. Si ca ei nu pot plati o cutie noua si sa-i dam judecata, astea au fost vorbele lor....Ce pot face in situatia aceasta! Multumesc! Masina este tot la ei
Conexarea pricinilor:
a) este posibila numai intre doua sau mai multe pricini in care sunt aceleasi parti, au aceeasi cauza si acelasi obiect;
b) se pronunta de instanta printr-o incheiere care poate fi atacata numai odata cu fondul;
c) se invoca pe cale de exceptie numai de catre parti.
La data de 12 ianuarie 2018, lui M i se comunica hotararea judecatoreasca prin care i s-a respins in prima instanta cererea de chemare in judecata indreptata impotrica lui A. M decedeaza insa la 18 ianuarie 2018. In situatia prezentata, daca hotararea este susceptibila de apel in termenul general de 30 de zile, mostenitorii lui M:
a) pot decla apel in perioada ramasa pana la implinirea termenului de 30 de zile;
b) pot declara apel intr-un nou termen de 30 zile, care curge de la data unei noi comunicari a hotararii pe numele mostenirii, la cel din urma domiciliu al partii;
c) pot declara apel in termenul initial de 30 de zile, dar care se prelungeste de drept cu zilele in care termenul de apel a fost suspendat.