Un proprietar de apartament a beneficiat de programul 50/20 pentru refugiați ucrainieni, Familia respectiva nu a primit banii cuveniți pe mâncare. Acești bani au intrat in posesia proprietarului de apartament. Proprietarul nu mai recunoaște ca i a întâlnit, cu toate ca exista conversații/contract între cele doua părți. Doresc sa ajut cumva ca familia sa recupereze banii de pe mâncare! Ce ar trebui sa facă aceasta familie? Mulțumesc pentru răspunsuri
Va voi descrie o situatie a unui vecin de la tara.
In urma cu cativa ani, acestui vecin i s-a propus sa preia o firma de constructii a unui patron. Timpul a trecut si firma a intrat in faliment. Acum are o datorie la ANAF de 25000euro. Vecinul nu a avut de castigat absolut nimic din aceasta firma.
Se stie ca acest patron isi trece pe alte persoane firmele ce le admistreaza: un frate de al lui are o datorie de 250000 euro la ANAF fiind in aceeasi situatie.
Fiind semnatura vecinului pe hartie ce se poate face in astfel de situatie?
Acum nu mai poate lucra cu acte in regula deoarece 1/3 din venit i se opreste pentru a acoperi datoriile firmei.
Bună seara, casa scării blocului are un spatiu comercial ce nu exista in acte.
Am cerut ajutorul primăriei, am scos certificatul urbanistic pentru schimbare destinație spatiu. In el scrie negru pe alb că nu se poate folosi in acest scop.
Va rog să îmi spuneți cum as putea că sa avem acest spațiu cu acte în regulă?
Va mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns. Nu are pe nimeni din cate stiu. Am sa trimit mesajele vecinei de bloc. Păcat ca nu s-au sesizat mai devreme.
ynocentta a scris:
Persoana in cauza nu are rude,apartinatori?
Pentru a ajuta persoana puteti sesiza oficial fie autoritatea pentru protectia copilului care detine departament special pentru astfel de situatii sau serviciul specializat din primaria teritoriala
Am mare nevoie de sfatul vostru. Am găsit o situație ciudata pe un grup, citez: “Avem o vecina in scara blocului care a fost executata silit și evacuată din apartament pt ca nu și-a plătit taxele. Femeia nu are niciun venit și nici nu e stabilă psihic. I-au schimbat usa și ea așteaptă in scara blocului sa vina sa ii dea cheia. Saraca nici nu înțelege ce se întâmpla. Aveti idee ce am putea face sa o ajutam? Dacă e vreo autoritate a statului la care am putea apela?”