Multumesc frumos pentru raspuns.
Situatia este urmatoarea:
- in prezent sunt in concediu pentru ingrijire copil de pana la un an (nascut in ianuarie 2014)
- departamentul in care am lucrat a fost desfiintat (implicit si pozitia pe care am lucrat eu)
- mi-a fost transmisa pe e-mail instiintarea desfiintarii departamentului, mi-a fost facut o alta oferta de lucru, cu pastrarea drepturilor salariale, pozitia fiind insa sub ceea ce aveam in prezent (in prezent lucrez in sediul central al unei banci pe pozitie de analiza, ulterior desfiintarii postului urmand a ocupa o pozitie de vanzari in sucursala aceleiasi banci)
- a fost dat un termen practic de 2 zile lucratoare pentru a da un raspuns la aceasta oferta, daca nu revin cu un raspuns fiind considerat ca am refuzat oferta, urmand sa fiu concediata)
As vrea sa stiu urmatoarele:
- in primul rand daca trebuie sa dau acum raspunsul, sau pot astepta pana la intoarcerea mea la locul de munca, (eu personal consider ca este un abuz acest termen extrem de scurt)
- colegii care au avut o functie similara au primit o alta pozitie, mult mai buna din punctul meu de vedere, eu fiind singura care practic am aceasta oferta mai slaba. Conteaza acest lucru, sau sunt obligata sa accept orice pozitie este oferita, atat timp cat drepturile salariale nu sunt afectate. Sigur, toate aceste informatii sunt numai verbale, din discutiile pe care le-am avut cu colegii mei.
- daca nu accept aceasta oferta, din ce moment intervine concedierea si ce se intampla cu perioada ramasa din concediul de ingrijire copil.
Multumesc frumos pentru ajutor
Buna ziua,
Angajatorul meu (tot o banca) nu ofera nici macar aceasta decizie de restructurare. Se doreste semnarea incetarii contractului de munca cu acordul partilor. In aceasta situatie inteleg ca nu as mai beneficia de somaj. Pentru a putea beneficia de somaj insa, acestia se ofera sa incheie un contract de munca pe perioada determinata (o luna), dupa ce semnez demisia pentru pozitia actuala.
Se acorda somaj si in situatia in care eu demisionez din actualul loc de munca si inchei contract pe perioada determinata de numia o luna?
Multumesc frumos.
Multumesc frumos pentru ajutor.
Daca aveti putin timp, va rog sa ma ajutati si cu informatii privind urmatoarele:
1. Exista vreo obligativitate a incheierii unui contract colectiv de munca pentru societatile cu un anumit nr. de angajati (in mediul privat)?
2. In acest moment este vreun contract colectiv de munca valabil? (la nivel national sau la nivel de ramura - domeniul de activitate: bancar)
Din cunostintele mele (destul de sumare in domeniu, recunosc) salariile compensatorii in cadrul restructurarilor sunt mentionate in contractele colective de munca. Si in acest sens am pus intrebarile de mai sus.
Cu stima,
Stefania
Buna ziua,
As dori sa stiu in situatia in care se contesta in instanta decizia de restructurae a postului, aceasta decizie se suspenda pana in momentul in care in instanta se da o decizie finala (situatie in care in continuare sunt considerat angajat al societatii respective pana in momentul deciziei) sau contractul de munca se considera a fi incheiat si sunt repusa pe post numai in situatia in care decizia instantei definitiva este in favoarea mea?
Multumesc frumos,
Buna ziua,
As dori sa stiu daca poate fi cesionat un contract penru acordarea finantarii nerambursabile de catre AM POS CCE.
Mentionez faptul ca exista un articol ce prevede faptul ca "toate drepturile si obligatille decurgand din implementarea acestuia nu pot face obiectul cesiunii".
De asemenea, as dori sa stiu in ce masura este obligatoriu incasarea sumelor cesionata in cont de trezorerie, sau pot fi facute aceste incasari si intr-un cont bancar (intr-o banca comerciala). Modificarea contului poate fi facuta si ulterior incheierii contractului, dar, evident, inaintea incasarii sumelor nerambursabile?
Multumesc frumos,