avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Buna ziua,

As dori sa stiu in situatia in care se contesta in instanta decizia de restructurae a postului, aceasta decizie se suspenda pana in momentul in care in instanta se da o decizie finala (situatie in care in continuare sunt considerat angajat al societatii respective pana in momentul deciziei) sau contractul de munca se considera a fi incheiat si sunt repusa pe post numai in situatia in care decizia instantei definitiva este in favoarea mea?

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 11 Noiembrie 2011
Contestatia depusa in instanta impotriva deciziei de incetare a c.i.m. nu suspenda efectele acestei decizii ... c.i.m. este incetat, iar in cazul in care se anuleaza decizia de incetare , atunci , daca ati solicitat, veti fi reintegrat in functia pe care ati detinut-o inainte de incetarea raportului de munca ....
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc frumos pentru ajutor.
Daca aveti putin timp, va rog sa ma ajutati si cu informatii privind urmatoarele:

1. Exista vreo obligativitate a incheierii unui contract colectiv de munca pentru societatile cu un anumit nr. de angajati (in mediul privat)?

2. In acest moment este vreun contract colectiv de munca valabil? (la nivel national sau la nivel de ramura - domeniul de activitate: bancar)

Din cunostintele mele (destul de sumare in domeniu, recunosc) salariile compensatorii in cadrul restructurarilor sunt mentionate in contractele colective de munca. Si in acest sens am pus intrebarile de mai sus.

Cu stima,
Stefania
stefania.gheorghiu a scris:

Multumesc frumos pentru ajutor.
Daca aveti putin timp, va rog sa ma ajutati si cu informatii privind urmatoarele:

1. Exista vreo obligativitate a incheierii unui contract colectiv de munca pentru societatile cu un anumit nr. de angajati (in mediul privat)?

2. In acest moment este vreun contract colectiv de munca valabil? (la nivel national sau la nivel de ramura - domeniul de activitate: bancar)

Din cunostintele mele (destul de sumare in domeniu, recunosc) salariile compensatorii in cadrul restructurarilor sunt mentionate in contractele colective de munca. Si in acest sens am pus intrebarile de mai sus.

Cu stima,
Stefania

1. Nu exista nicio obligativitate in acest sens ... prevederile legale prevad ca doar negocierea ccm este obligatorie la unitatile cu cel putin 21 de salariati..

2. Nu exista un CCM la nivel de ramuta activităţi financiare, bancare, de asigurări ...
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in urma restructurarii cgabri_ella cgabri_ella Buna ziua, In societatea in care lucreaza fiul meu,in urma restructurarii,incepand cu 1 iulie 2011,12 salariati vor fi concediati.Anuntul a fost facut azi,si ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva mascata Maria12345 Maria12345 Buna ziua, Compania la cre lucrez activeaza in domeniul comert si are peste 300 de salariati. In aceasta perioada efectueaza o serie de concedieri, ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii. daca da? CIOBANU IONELA CIOBANU IONELA Buna ziua!Daca la nivel de societate nu avem incheiat contract colectiv de munca, iar cim a incetat conform art.65.1 din c.muncii, pot cere plata unui salariu ... (vezi toată discuția)