avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Activitate elenalu

Activitate elenalu

Da,aveti dreptate pe deplin,insa la vremea cand institutia a inceput constructia,nu a existat un acord scris al primariei.
De fapt,ca sa detaliez putin ,lucrurile au stat asa:atat primaria,alte cateva societati,cat si institutia s-au asociat pt.a da nastere la SC-ul de care vorbeam;inainte de aceasta infiintare,a existat intre institutie si primarie doar un protocol(prin care primaria a cedat catre institutie constructia inceputa de ea,pt.ca institutia sa finalizeze construirea unei cladire de utilitate publica).
Ulterior,institutia s-a judecat cu SC-ul pt.caldire,iar instanta a hotarat ca acea cladire este a institutiei,pt.ca o construise din fonduri bugetare.
Acum SC-ul a dat in judecata institutia si a cerut plata folosintei terenului pt.ultimii 3 ani si pt.viitor.
Cam asa stau lucrurile.
Puteti,va rog,sa-mi indicati si o baza legala care sa-mi fie de ajutor?
Va multumesc
Daca o institutie publica,bugetara are o cladire de utilitate publica , construita de ea pe terenul unei primarii iar acea primarie a subscris la capitalul social al unei S.C. cu acel teren,SC -ul poate sa-i ceara chirie (retroactiv si pt.viitor) institutiei publice?
Indicati-mi si mie,va rog,o lege care sa-mi fie de folos(eu fiind institutia cu cladirea)!
In cazul in care un articol dintr-o OUG contravine cu un articol ulterior dintr-o Lege,cel dintai se considera abrogat implicit sau trebuie sa se mentioneze expres acest lucru?
Am o problema mai complicata,pentru care chiar am mare nevoie de ajutor;deci:
A(o institutie publica)se asociaza cu B in vederea constituirii unei societati pe actiuni,insa nu-si aduce scriptic si faptic aportul la capitalul social stabilit,obtinand la 5 ani de la constituirea B o hotarare judecatoreasca prin care se constata nul contractul de societate si statutul B in ceea ce o priveste pe A.
In tot acest timp(si in prezent) A foloseste o constructie a sa pe un teren cu care unul din asociatii la persoana juridica B a venit ca aport la constituirea societatii.
Problema este: B s-a adresat Tribunalului pt.a-i cere lui A sa plateasca folosinta terenului in cauza pt.ultimii 3 ani,precum si pentru viitor;pentru trecut B afirma ca estimeaza remuneratia pe care A trebuie s-o plateasca la 400.000 lei.
Intrebari: 1. Cum pot argumenta pt.a nu plati aceasta folosinta(tinand cont si ca A este o institutie publica,bugetara,la fel si institutia careia ii apartine terenul in cauza si pe care l-a adus ca aport la constituirea B)

2. Cum stabileste A ca suma invocata de B(respectiv 400.000 lei) nu este reala si cine este competenta sa judece aceasta speta?
Răspuns la discuția penalitati mai mari decat factura
Nu,in contract scrie decat ca se vor calcula penalitati;nu se precizeaza daca pot fi sau nu mai mari decat factura
Răspuns la discuția achizitia directa
Nu,achizitia directa nu se publica in SEAP.
Referatul de necesitate inseamna o cerere facuta de cel care doreste achizitia produsului(ce produs vrea,cat costa etc fara a preciza numele firmei de la care sa fie achizitionat).
Limita in care poti sa cumperi direct este de 10.000 de euro(pret fara TVA).
Răspuns la discuția pot face achizitie directa?
Un produs/serviciu/lucrare pe care vrei sa-l achizitionezi are un anumit cod CPV.
Daca ambele achizitii de produse pe care vrei sa le faci se incadreaza in acelasi cod CPV si nu depasesc valoarea de 10.000 de euro,atunci poti sa le iei;daca nu ..............nu merge
Sunteti obligati sa declarati ca INACCEPTABILE ofertele care depasesc valoarea fondurilor care pot fi disponibilizate pentru achizitia produselor/lucrarilor/serviciilor pt.care ati organizat cererea de oferte.
Mare atentie! La un control veti da rau cu subsemnatul daca nu procedati asa!
Baza legala e HG 925/2006 - art.36 alin.1 lit.e
Poate o institutie publica sa-mi calculeze penalitati care depasesc factura?
Răspuns la discuția conciliere firma inexistenta
Ideea e: nu trebuie sa depun la dosar dovada ca respectiva SC a primit invitatia la conciliere?