avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Activitate emilia.curca

Activitate emilia.curca

Buna ziua,

Avem un salariat pensionar care in luna august implineste 68 de ani si o salariata pensionara care tot in luna august implineste 70 de ani.

Salariatul pensionar care urmeaza sa implineasca 68 de ani are contract de munca pe perioada determinata care urmeaza sa se incheie cand implineste varsta de 68 de ani. Isi poate continua activitatea pana la varsta de 70 de ani cu acordul anual al angajatorului?

Salariata pensionara care urmeaza sa implineasca 70 de ani are contract de munca pe perioada nedeterminata. Ea isi poate continua activitatea atata vreme cat un document atesta aptitudinea in munca? Isi poate continua activitatea in baza aceluiasi raport sau in baza unuia nou?

Mentionez ca cei 2 sunt pensionati inainte de 01 ianuarie 2024.

Va multumesc!
Buna ziua! Poate sa primeasca diurna un salariat inregistrat in telemunca care este trimis in delegatie si primeste o suma de bani pentru telemunca?
Va multumesc!
Va multumesc pentru informatiile oferite! Nu ma refer la concediu ingrijire copil, ci la cele 126 de zile cand prezinta certificate de concediu medical, perioada care este pana-n suspendarea contractului individual de munca.
Buna ziua! O salariata care este in concediu de maternitate poate sa primeasca orice suma oferita de angajator ca bani de telemunca?
Daca se opteaza pentru un transfer de activitate , este obligatoriu ca societatea beneficiara sa acorde titluri de participare societatii cedente? Sau se poate comporta si ca un transfer in baza unui contract cu suma negociata intre ambele societati si sa se numeasca totusi trasnfer de activitate cu aceleasi implicatii?
Daca asiguram creantele neincasate , mai suntem obligati sa constituim provizion? Daca da, este considerat nedeductibil?
Am o intrebarea legata de o persoana aflata pe un proiect din Sua.

Clientul are shutdown intre 27 dec si 05 ianuarie si a dat liber si colegului meu. Cum putem incadra zilele astea fara sa I se scada din concediu?

Este ok sa le trec pe eveniment, pentru ca as avea aprobarea de la divizia lui?

Multumesc,

Buna ziua, nu, avem deja pe cineva care ocupa , nu stiam cum sa tratam aceste cheltuieli, daca sa le capitalizam sau nu . Ne-am lamurit intre timp.

Multumesc.
Costurile juridice ce tin de analiza unui contract de inchiriere pt un sediu nou se inregistreaza in costurile cu imobilizarea in curs pana la receptia finala sau direct pe cost? Mentionez ca societatea isi schimba sediul social si face anumite imbunatatiri, dar mai sunt si alte costuri adiacente , gen consultanta juridica privind contractul de inchiriere.