avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Daca se opteaza pentru un transfer de activitate , ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Daca se opteaza pentru un transfer de activitate , este obligatoriu ...

Daca se opteaza pentru un transfer de activitate , este obligatoriu ca societatea beneficiara sa acorde titluri de participare societatii cedente? Sau se poate comporta si ca un transfer in baza unui contract cu suma negociata intre ambele societati si sa se numeasca totusi trasnfer de activitate cu aceleasi implicatii?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 15:27, 13 Februarie 2024
Bună ziua,

Nu este obligatoriu să se acorde titluri de participare cedentului de către cesionar. Transferul se poate realiza și pentru un preț ca în cazul oricărei vânzări sau cesiuni, iar operațiunea juridică va fi considerată tot transfer de activitate.

Ceea ce este esențial pentru ca operațiunea să fie considerată transfer de activitate este ca ansamblul elementelor sau activelor transferate sa fie suficient pentru a permite continuarea activității economice de către cesionar, activitate ce se derulează cu ajutorul activelor transferate.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
Gabriel Ciurea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante/debitor - raport juridic comercial sau civil? ContSters257414 ContSters257414 intr-o postare mai veche gasim urmatoarea opinie: [i]\\"Insa...parerea mea este ca o astfel de cesiune de creanta-catre o societate de recuperari creante ... (vezi toată discuția)
Fuziunea intre s.c. platitoare de tva si s.c. neplatitoare de tva niko_clau niko_clau Buna ziua, As dori sa intreb daca se poate realiza fuziunea prin absorbtie intre o societate neplatitoare de TVA si o societate platitoare de TVA. Societatea ... (vezi toată discuția)
Ajutor,va rog!!! mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu o mica problema: societatea la care lucrez vinde locatia cu tot cu activitatea care se desfasoara aici ( reprezentanta +service auto). 1. ... (vezi toată discuția)