avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Ami98

Activitate Ami98

Buna,

Ca urmare a unui conflict de natura juridica un angajat al primariei din localitate a realizat o filmare cu 5 autoturisme stationate intr-o parcare publica, inclusiv autoturismul meu, sustinand in filmulet ca acestea sunt stationate abuziv si instigand la violenta asupra proprietarilor. Totodata, au fost incalcate si normele GDPR, numerele de inmatriculare fiind vizibile si facand astfel posibila identificarea proprietarului. Am incercat sa fac o sesizare la politia din localitate, dar nu au vrut sa primeasca o reclamatie sustinand ca nu face obiectul activitatii lor. Rog urgent un raspuns, deoarece persoana care a realizat videoclipul este in concomitent si presedintele asociatiei rromilor din localitate si ameninta in scris, la postare, cu faptul ca proprietarii vor fi agresati de catre rromii din comunitate!
Buna seara!

Langa curtea soacrei mele exista un padoc de caini. Angajatii de la padoc ne ademenesc animalele si le fura, apoi le pun pe site-uri de donatii astfel incat sa justifice fondurile europene pentru mancare. Ne-au furat pana acum 1 catel si 6 pisici. 3 pisici au fost furate saptamana trecuta, iar soacra mea nu a depus plangere la politie, ci a asteptat sa discute cu patroana. Unul dintre pisoi este microcipat si in momentul de fata e pus spre adoptie pe facebook-ul patroanei. Femeia a amenintat in fel si chip daca facem ceva impotriva ei. Risca inchisoare daca o prinde ca a furat un animal microcipat? Sau macar ii inchide padocul/ii pune interdictie in zona, ceva? Am poze cu toate animalutele furate de la noi, atat din gospodarie de la noi, facute de mine, cat si postate pe facebook-urile ei, plus integistrarile de pe camerele de supraveghere.

Multumesc anticipat!
Buna! Locuiesc la curte si, pentru a obtine autorizatia de construire, a trebuit sa imi dau aprobarea pentru a se face strada pe o suprafata din terenul meu. Cu alte cuvinte, primaria nu a avut in plan o strada atunci cand a impartit terenurile, eu am cumparat terenul integral si a trebuit sa imi dau acordul sa se toarne asfalt pe pamantul pe care eu l-am cumparat. Mentionez ca nu l-am cedat, deci platesc impozit pe el. Intr-o zi m-am trezit cu un trotuar in fata portii. Pentru asta nu mi-am dat acordul, nu am fost instiintata. Acum ma trezesc cu amenda ca parchez pe trotuarul pentru care nu am aprobat nimic, deci teoretic trebuiau sa imi ocoleasca terenul cu el, dar mi se spune ca pot sa parchez pe mijlocul strazii, ca nu sunt semne de circulatie aici. Deci, daca eu platesc impozit pe aceasta suprafata, inseamna ca aceasta imi apartine, deci pot parca masina acolo, corect?
Buna seara. Ma confrunt cu o problema zilnica in privinta vecinilor. Locuiesc in Popesti-Leordeni, langa un bloc construit de un dezvoltator la distanta de 1m de gardul meu. Pe langa faptul ca toate gunoaiele pe care vecinii prefera sa le arunce pe geam ajung in curtea mea, exista vecini care, atunci cand fratele meu (11 ani) se plimba cu bicicleta prin curte, arunca diferite obiecte sau bucati de mancare dupa el. De asemenea, am niste vecini petrecareti, din acelasi bloc, care seara de seara se aduna in spatele cladirii si fac gratare, dau muzica tare sau zbiara/ injura ca la usa cortului (practic si-au montat si un cort, pentru ca in incercarea mea de a ii alunga dupa anumite discutii care nu au dus nicaieri, am mutat aspersorul mai aproape de gard iar stropii de apa ii udau si trebuiau sa se dea mai departe. Aparent problema aceasta a fost rezolvata cu un cort care sa ii fereasca de apa). In seara aceasta au pus o cutie de artificii lipite de gard, care nu numai ca m-au speriat din punct de vedere sonor, dar puteau sa incendieze si gardul, iar atunci cand am iesit speriata din casa in incercarea de a afla ce se intampla au inceput sa rada de mine. Mentionez ca politia nu rezolva niciodata nimic, deoarece unul dintre petrecareti este coleg. Ce pot face? M-au adus in culmea disperarii. Nu mai pot sta in curtea proprie deoarece aud numai organe genitale si batjocura.