avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate eder

Activitate eder

Răspuns la discuția Bani din cont mosteniti
Multumesc frumos pentru ajutor !
Buna seara !

Soacra mea a decedat si au ramas mostenitori nevasta-mea si cumnata mea. Printre altele, au mostenit si o suma de bani aflati intr-un cont pe numele soacrei mele.
Intrebarea mea este daca, dupa efectuarea sussesiunii la notar, banii poti fi scosi doar de unul dintre mostentori, sau trebuie sa fie amandoi de fata.
Intreb asta pentru ca cumnata mea locuieste in alta tara si i-a spus neveste-mii ca poate sa scoata ea toti banii, dupa care sa-i trimta partea ei acolo unde locuieste. Anterior i-a facut sotiei mele o procura, insa nu sunt specificati expres banii din conturi ci :,, ...dezbaterea mostenirii si administrarea bunurilor mostenite in conditiile art. 795 Cod civil administrare simpla ... "

Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.

Multumesc !
Răspuns la discuția Succesiune la notar
Multumesc frumos pentru ajutor !

Succesiune la notar

Buna ziua !

Soacra mea a decedat acum cateva luni, lasand 2 mostenitori - nevasta-mea si cumnata-mea.
Tatal lor (socrul meu) a murit acum circa 20 de ani, iar soacra mea s-a mutat la noua adresa tot in acea perioada, unde a trait pana in ultima clipa.
Problema pe care o au fetele este in legatuta cu succesiunea. Parintii soacrei mele au venit in Bucuresti si au intrerupt relatiile cu rudele inca dinainte sa se nasca soacra mea. Aceasta a fost singura la parinti, iar socrul meu, la fel, a intrerupt relatiile cu rudele lui. De asemenea, soacra mea s-a pensionat acum circa 20 de ani, insa era sefa serviciu si nu avea relatii prea apropiate cu subalternele, care oricum erau mai mari ca ea si au decedat si ele intre timp.
Problema este ca, din cate am inteles, la notar, trebuie adus martor care sa confirme ca soacra-mea nu a avut si alti copii, iar fetele, adica nevasta-mea si cumnata-mea, nu au pe cine sa aduca. Bine, ar putea sa aduca foste colege de scoala care au conscut-o pe soacra-mea acum circa 30 de ani, insa acestea nu stiu nimic despre viata ei. Adica fetele pot sa aduca martori care pot sa afirme realitatea fara sa spuna minciuni, singura minciuna fiind aceea ca au stiut de atunci despre viata soacrei mele.

Intrebarea este: Chiar nu este alta solutie decat sa aduci martori ? Ce faci in cazuri ca acesta ?

Daca poate sa ma sfatuiasca cineva !

Multumesc frumos !
Multumesc frumos pentru raspuns !
Buna ziua !

Am mostenit un apartament de la o matusa si doresc sa-l vand.
Puteti sa-mi spuneti daca la notar este nevoie sa aduc si certificatul de casatorie ? Si daca da, de ce ?

Multumesc !
Doresc sa fac un imprumut la banca

Doresc sa fac un imprumut la banca, insa eu sunt pensionat pe medical cu pensie revizuibila si, din aceasta cauza, nici o banca la care am fost nu a vrut sa-mi acorde un imprumut. Mentionez ca am imprumutat de la Provident, insa doresc sa contractez un imprumut mai mare de 10.000 lei. Am un imprumut la Garanti Bank, pe 5 ani, pe care il termin acum in vara, insa nici ei nu mai acorda credite pensionarilor cu pensii revizuibile.

Doresc un imprumut de circa 30.000 lei, pe o perioada de 5 ani, cu rata fixa.

Daca stie cineva o astfel de banca, il rog sa-mi comunice si mie.

Multumesc !

Multumesc mult pentru ajutor !
Buna ziua !

Sora mea lucreaza in rusia si la venirea in tara in luna ianuarie nu a completat formularul Covid. A fost amendata, a platit amenda, iar acum este din nou in Rusia.
As dori sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum as putea sa depun eu, in numele ei, cererea de recuperare a sumei respective si sa recuperez eu banii. Mentionez ca sora mea mi-a trimis poze dupa cartea de indentitate, amenda primita si chitanta prin care a achitat amenda.
As dori sa-mi comunicati daca este nevoie de o procura si cum ar trebui procedat in acest sens. Si la ce institutie se depune cererea de recuperare a banilor.

Multumesc !
Răspuns la discuția Vanzare teren intabulat
Multumesc frumos pentru ajutor.

Problema este ca nu gasesc un inginer din Bucuresti care sa faca asta. Puteti sa-mi recomandati un birou de cadastru care sa efectueze astfel de operatiune pentru un teren din judetul Vrancea ?