Soacra mea a decedat acum cateva luni, lasand 2 mostenitori - nevasta-mea si cumnata-mea.
Tatal lor (socrul meu) a murit acum circa 20 de ani, iar soacra mea s-a mutat la noua adresa tot in acea perioada, unde a trait pana in ultima clipa.
Problema pe care o au fetele este in legatuta cu succesiunea. Parintii soacrei mele au venit in Bucuresti si au intrerupt relatiile cu rudele inca dinainte sa se nasca soacra mea. Aceasta a fost singura la parinti, iar socrul meu, la fel, a intrerupt relatiile cu rudele lui. De asemenea, soacra mea s-a pensionat acum circa 20 de ani, insa era sefa serviciu si nu avea relatii prea apropiate cu subalternele, care oricum erau mai mari ca ea si au decedat si ele intre timp.
Problema este ca, din cate am inteles, la notar, trebuie adus martor care sa confirme ca soacra-mea nu a avut si alti copii, iar fetele, adica nevasta-mea si cumnata-mea, nu au pe cine sa aduca. Bine, ar putea sa aduca foste colege de scoala care au conscut-o pe soacra-mea acum circa 30 de ani, insa acestea nu stiu nimic despre viata ei. Adica fetele pot sa aduca martori care pot sa afirme realitatea fara sa spuna minciuni, singura minciuna fiind aceea ca au stiut de atunci despre viata soacrei mele.
Intrebarea este: Chiar nu este alta solutie decat sa aduci martori ? Ce faci in cazuri ca acesta ?
Oricum martorii nu trebuie sa fie rude cu familia defunctului, deci nu e relevantă încetarea relațiilor cu rudele.
Fiicele pot aduce 2 vecini, prieteni, cunoștințe, cumetri, nași etc.
E imposibil ca soacra dvs sa fi trăit huhurez, în codri.
Nu, nu aveți alta soluție. Audierea a doi martori care l-au cunoscut pe defunct este obligatorie în procedura succesorala la notar.
Dacă nu, va trebui sa va adresați instantei.
Succesiune
PopaGabriela
Buna ziua,
Dupa decesul socrului (1983) nu s-a facut succesiunea. A ramas in viata soacra mea. Noi am locuit cu ei si inca locuim cu soacra. Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)