avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bani din cont mosteniti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bani din cont mosteniti

Buna seara !

Soacra mea a decedat si au ramas mostenitori nevasta-mea si cumnata mea. Printre altele, au mostenit si o suma de bani aflati intr-un cont pe numele soacrei mele.
Intrebarea mea este daca, dupa efectuarea sussesiunii la notar, banii poti fi scosi doar de unul dintre mostentori, sau trebuie sa fie amandoi de fata.
Intreb asta pentru ca cumnata mea locuieste in alta tara si i-a spus neveste-mii ca poate sa scoata ea toti banii, dupa care sa-i trimta partea ei acolo unde locuieste. Anterior i-a facut sotiei mele o procura, insa nu sunt specificati expres banii din conturi ci :,, ...dezbaterea mostenirii si administrarea bunurilor mostenite in conditiile art. 795 Cod civil administrare simpla ... "

Daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns.

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 26 Octombrie 2023
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 23:32, 26 Octombrie 2023
Da, trebuie sa fie ambii moștenitori prezenți la banca.
Fie o așteptați pe cumnata când va mai veni în țară.
Fie ii trimite soției o procura de la Ambasada sau Consulat prin care o imputerniceste sa ridice cota parte de 1/2 ce ii revine din suma respectivă.
Multumesc frumos pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii intre cumnate... georgya2681 georgya2681 Suntem in urmatoarea situatie:soacra mea locuieste in casa socrilor ei neavand nici un titlu de proprietate pe numele ei(cat au fost in viata socrii nu le-au ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, interpretare clauza mpaul1952 mpaul1952 Vă prezint următoarea situație: Soacră-mea i-a vândut neveste-mii un apartament cu clauză de întreținere. Formularea din contract sună cam așa: ... (vezi toată discuția)