avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate vantelus

Activitate vantelus

Bună ziua, o speță cu o întrebare notariala, azi am fost la un notar pentru o procura pentru vânzarea unui imobil al fiului meu, la contractul de cumpărare a fost și o clauza de abitatie care anul acesta ca să putem vinde persoana cu clauza a renunțat la ea, mergând la notarul la care s-a făcut inițial contractul de cumpărare a imobilului și abitatie solicitând notarului printr-o declarație data în fata acestuia ca dorește sa renunțe. Azi mergând la un alt notar prezentându-i documentele în original, contractul de vânzare/cumpărare și declarația de renunțare la abitatie, acesta contesta oarecum cel din urma document spunind-mi ca pe el nu îl interesează ce a făcut alt notar și ca dorește să-i ducem dovada ca persoana care a renunțat la abitatie are unde sa locuiască, lucru care a fost deja făcut când a dat declarația de renunțare însoțită de actul de proprietate și cartea de identitate în fata notarului care a eliberat actul de renunțare. Cat este de legal ca un notar sa conteste un document notarial emis de un alt notar din același oraș cum este Vasluiul unde sunt 5 birouri notariale mari și late.? ...eu ca un om de rand ce sa fac? Sa merg la notarul care mi-a dat actul notarial de renunțare și să-i spun ca nu este recunoscut?....de ce atâta bătaie de joc, atâta timp pierdut, stres...?....in ce tara trăim?.....in ce legi sa mai cred?....va rog din suflet un sfat....o îndrumare.
Va mulțumesc.
Cu respect.
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns,m-am adresat în scris Camerei Notarilor Publici și aștept un răspuns care sper să-l primesc. La mijlocul lunii iulie a.c.am fost la o d-na notar care a înțeles speță notariala, în prima faza a fost de acord, mi-a dat lista cu documente ce trebuie sa i le duc iar când am terminat cu tot ce mi-a cerut să-i duc, m-a repezit țipând la propriu la mine de fata cu alți clienți ce se aflau acolo citez:"ce tot vii doamna la mine...m-ai dute și la alți notari....nu sunt obligata sa merg la pușcărie la fii-tu..." am fost umilita în ultimul mod posibil încălcând dreptul la confidențialitate a discuției client/notar....total neprofesional.
Ca să o acționez în judecata, ar fi însemnat bani cheltuiți, timp și Dumnezeu știe ce sorti de izbândă as fi avut....se cred Dumnezei și profita de faptul ca au pârghii de interpretare a legilor acestei tari.
Îmi cer scuze dar atâta nedreptate te face sa nu mai știi la cine sa apelezi ca să rezolvi o situație.
Cu respect.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, din păcate exista aceasta problema cu refuzul notarilor si încălcarea drepturilor fundamentale asa cum bine ati remarcat.

Adresati o cerere scrisa la Camera Notarilor si la Uniunea Notarilor sa le semnalați aceasta problema și sa va desemneze un notar.

Bună ziua, va rog sa ma îndrumați în următoarea speță, sunt din Vaslui, și am fost la toate birourile notariale din oraș solicitând notarului sa facă o deplasare la Penitenciarul Vaslui deoarece am mare nevoie de o procura de la băiatul meu care este deținut acolo,insa m-am lovit de marele zid al refuzului invocând pandemia de Covid. Mentionez ca masurile de prevenire și transmitere a virusului sunt foarte stricte în Penitenciar în sensul ca nu se întra fără masca, mănuși și fără sa te dezinfectezi în prealabil, mai mult de atât contactul cu deținutul este doar vizual deoarece discuția cu acesta se face în cabine prin intermediul telefonului.
Ce trebuie sa fac sau cui sa ma adresez pentru ca un notar sa facă deplasarea la Penitenciar?.....cred ca prin acest refuz ne este încălcat dreptul constituțional atât al băiatului meu care este deținut cât și a mea ca cetățean al acestei tari.
Va mulțumesc și aștept cu nerăbdare un răspuns cu un sfat de la dumneavoastră.
O zi buna va doresc.
Cu respect.
Bună seara, băiatul meu a avut o condamnare cu suspendare de 1 an și 4 luni și 60 de zile de munca în folosul comunității, a efectuat jumătate din zile și pentru acest fapt Serviciul de probațiune a sesizat Judecătoria care l-a condamnat care a dispus efectuarea pedepsei în regim de detenție. Întrebarea mea este din pedeapsa de 1 an și 4 luni se scad zilele de munca deja efectuate?....mentiinez ca a obținut dreptul de munca în interiorul Penitenciarului, zile care i se vor scade din pedeapsa.
Va mulțumesc.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul
Bună ziua, băiatul meu a avut de executat o pedeapsa de 1 an ...

vantelus
Utilizator
19:43, 23 Iulie 2020
Bună ziua, băiatul meu a avut de executat o pedeapsa de 1 an și 4 luni cu suspendare și 60 de zile de munca în folosul comunitatii, în baza art. 336 alin. 1 cod penal și art. 335 alin.1, cod penal, sentinta data de tribunalul Orșova, întrucât acolo a săvârșit fapta, el fiind din Vaslui, din cele 60 de zile a efectuat doar jumătate, drept pentru care serviciul de probațiune de pe lingă Tribunalul Vaslui a sesizat Judecătoria Orșova cu privire la efectuarea doar a unei jumătăți din pedeapsa de munca în folosul comunității. Judecătoria Orșova a admis sisizarea și a dispus executarea pedepsei în regim de detenție 1 an și 4 luni definitiv și irevocabil.
Întrebarea mea este dacă pot face recurs după 3 luni pentru transformarea pedepsei cu închisoare cu una la domiciliu sau sub supraveghere și ce ar trebui sa fac în cazul în care se mai poate face ceva.
Cu respect va mulțumesc.
Bună ziua, băiatul meu a avut de executat o pedeapsa de 1 an și 4 luni cu suspendare și 60 de zile de munca în folosul comunitatii, în baza art. 336 alin. 1 cod penal și art. 335 alin.1, cod penal, sentinta data de tribunalul Orșova, întrucât acolo a săvârșit fapta, el fiind din Vaslui, din cele 60 de zile a efectuat doar jumătate, drept pentru care serviciul de probațiune de pe lingă Tribunalul Vaslui a sesizat Judecătoria Orșova cu privire la efectuarea doar a unei jumătăți din pedeapsa de munca în folosul comunității. Judecătoria Orșova a admis sisizarea și a dispus executarea pedepsei în regim de detenție 1 an și 4 luni definitiv și irevocabil.
Întrebarea mea este dacă pot face recurs după 3 luni pentru transformarea pedepsei cu închisoare cu una la domiciliu sau sub supraveghere și ce ar trebui sa fac în cazul în care se mai poate face ceva.
Cu respect va mulțumesc.
Răspuns la discuția Anulare clauza
Îmi cer scuze, dar cred ca nu m-am formulat corect, titularul clauzei de abitatie viagera dorește sa renunțe din proprie inițiativa la acest drept.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Titularul clauzei de abitatie viagera poate renunta la acest drept in temeiul art 746 C.civ. Luati legatura cu un notar public.

Anularea are alte temeiuri de drept si nu poate fi facuta la notariat ci doar prin intermediul instantei de judecata.

Discuție Anulare clauza
Bună ziua, va rog să-mi spuneți dacă titularul unei clauze de abitatie viagera dintr-un contract de cumpărare a unei proprietăți, poate solicita la un notar anularea acestei clauze, iar celalalt proprietar sa aibă drepturi depline.
Va mulțumesc.
Cu respect.