avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare clauza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare clauza

Bună ziua, va rog să-mi spuneți dacă titularul unei clauze de abitatie viagera dintr-un contract de cumpărare a unei proprietăți, poate solicita la un notar anularea acestei clauze, iar celalalt proprietar sa aibă drepturi depline.
Va mulțumesc.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:28, 6 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Titularul clauzei de abitatie viagera poate renunta la acest drept in temeiul art 746 C.civ. Luati legatura cu un notar public.

Anularea are alte temeiuri de drept si nu poate fi facuta la notariat ci doar prin intermediul instantei de judecata.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Îmi cer scuze, dar cred ca nu m-am formulat corect, titularul clauzei de abitatie viagera dorește sa renunțe din proprie inițiativa la acest drept.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Titularul clauzei de abitatie viagera poate renunta la acest drept in temeiul art 746 C.civ. Luati legatura cu un notar public.

Anularea are alte temeiuri de drept si nu poate fi facuta la notariat ci doar prin intermediul instantei de judecata.

Atunci sa renunte printr-o declarație notariala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare clauze cu sarcini din contractul de donatie claudia_d claudia_d Buna seara, Am o speta: anul trecut s-a incheiat un contract de donatie cu niste clauze (de nevanzare si abitatie viagera) intre parinti si unicul copil -- ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare !! claudlu claudlu buna ziua. am o mare problema si am nevoie urgent de sfatul sau parerea cuiva. in urma cu 1 an si ceva tataia, mi-a facut un contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Anulare uzufruct stefanis stefanis Buna ziua!cu scuze,va intreb,cum poate fi anulata o clauza de UZUFRUCT VIAGER dintr-un act de donatie(este vorba despre un teren si o casa,primita de la ... (vezi toată discuția)