avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare uzufruct

Buna ziua!cu scuze,va intreb,cum poate fi anulata o clauza de UZUFRUCT VIAGER dintr-un act de donatie(este vorba despre un teren si o casa,primita de la parinti,care s-au razgandit si vor sa renunte la clauza de uzufruct)Multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefanis , utilizator 10:48, 27 Mai 2013
Buna ziua!

Da , parintii pot da o declaratie autentica de renuntare la dreptul de uzufruct.
inca ceva,va rog:la acelasi notar sau orice birou notarial?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul meu,donatie, act de v-c cu acordul fratelui sau contract de intretinere? veveritz veveritz Suntem doi frati,din doua casatorii ale tatalui nostru.Tatal meu se considera achitat fata de celalalt fiu al sau din punct de vedere al mostenirii, si doreste ... (vezi toată discuția)
Eliminare clauză contract proprietate. Andrei_1989 Andrei_1989 Bună seara! Soția are o garsonieră pe numele ei, iar în contract există acea clauză numită uzufruct viager (părinții). Se vrea eliminarea ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)