Buna ziua,va rog frumos:am primit o proprietate prin donatie,cu uzufruct viager.La momentu efectuarii donatiei,era efectuat doar cadastru pe teren nu si pe locuinta.De la oficiul de cadastru,am primit adresa ca nu se poate efectua intabulare si pe locuinta deoarece nu au fost depuse documente si ptr locuinta.In situatia aceasta avand cadastru, pe care l-am facut ulterior,ptr locuinta,unde trebuie sa ma adresez?Pot merge personal cu documentele ptr a definitiva intabularea si ptr locuinta?Intre timp donatorul doreste sa renunte la mentiunea de uzufruct viager.Ce trebuie sa faca donatorul,ptr a renunta la clauza de uzufruct.MULTUMESC FRUMOS!
Pentru a efectua cadastrul pentru imobilul locuita, dobandita prin donatie, trebuie sa contactati un cadastrist, care sa efectueze schitele cadastrale si sa intocmeasca dosarul de cadastru, acte ce se vor depune la Oficiul de cadastru din raza teritoriala unde se afla imobilul. In acelasi timp, donatorul, daca vrea sa renunte la uzufructul viager, trebuie sa dea o declaratie notariala de renuntare la uzufruct, declaratie ce va fi folosita in dosarul cadastral pentru intabularea casei pe numele donatarului
Buna ziua si multumesc ptr raspuns!Revin:constructia a fost ridicata in 2007,cu autorizatie legala,cu avize cu tot ce trebuie,cu pv de receptie,totul cnf legii.Se schimba cu ceva situatia?Adica doresc sa definitivez cadastrul,atat pe teren cat si pe constructie,pe numele donatarului,fara mentiunea de "uzufruct".Multumesc!
In cazul acesta, adresati-va OCPI pentru intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei, prezentand copie dupa autorizatia de construire, procesul verbal de receptie finala, certificat fiscal cu valoarea de impozitare, copii dupa BI/CI proprietarilor si documentatia cadastrala in care apare desenata si casa.
Cat despre uzufruct, radierea acestuia este posibila, in cazul in care uzufructuarul traieste, printr-o declaratie autentificata de un notar prin care acesta renunta la dreptul sau. Daca a decedat, radierea dreptului de uzufruct se face in baza certificatului de deces.
Intabulare
raduch67
Am executat o amenajare spatiu de locuit in podul existent al casei mele, dimensiunile imobilului ramanand aceleasi.Ce trebuie sa fac pentru intabulare? (vezi toată discuția)