avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate ElisabetaAlbu

Activitate ElisabetaAlbu

Buna ziua,

Luna aceasta am incheiat contactul de drepturi de autor cu o firma, prin decizia mea.

Am avut contract de autor cu aceasta firma de vreo 5 ani, ei platindu-mi cei 10% impozit.

Doresc sa stiu daca trebuie sa imi dea ceva acte sau ce acte.

Trebuie sa anunt si la ANAF incetarea contractului?

Multumesc!
Bună ziua,

După mai multe neînțelegeri cu vecinii de deasupra, aceștia folosesc un dispozitiv audio cu ceva bass sau care emite doar vibrații (nu se aud sunete sau muzică), dar se simt vibrații/trepidații pe perete și când stau pe canapeaua sau patul care sunt lipite de perete, astfel încât mă doare capul de la vibrațiile respective.

Inițial, mă gândeam că vecinul zguduie canapeaua sau un dulap masiv, dar vibrațiile respective se aud ore întregi, atât ziua, cât și noaptea, ca să ne șicaneze/deranjeze.

Ce fel fel de aparat ar putea fi? Nu se aude niciun sunet, ci doar se simt vibrații, de parcă vibrează canapeaua când stăm pe ea. Cred că l-au montat pe perete.

Și cum aș putea dovedi folosirea acelui aparat cu rolul exclusiv de a ne deranja?

Mulțumesc!
Dvs credeti ca e normal sa va deranjati vecinii tot timpul in afara orelor de liniste? Nu inseamna ca in afara orelor de liniste, copiii dvs pot darama blocul. Ar trebui sa nu ii mai lasati sa faca atata galagie!
Buna ziua,

Eu lucrez cu contract de drepturi de autor si anual am obtinut venituri sub plafonul a 12 salariil minime.

Ma gandeam sa platesc macar contributiile la sanatate, oare cat as avea de platit pentru sanatate prin Declaratia unica pe care sa o depun curand?

Multumesc!
Completati o plangere scrisa la politie, in care scrieti toate detaliile, inclusiv ca nu sunt respectate orele de liniste. Eventual faceti niste inregistrari cand galagia e mai mare, ca sa va puteti sustine afirmatiile.
Buna seara, ati primit raspuns de la politie? Ati reusit sa solutionati problema?
Cam cat costa o astfel de procedura de masurare a zgomotelor de catre o firma cu aparatura necesara?

Si cum se va face masurarea, care e procedura mai exact?
Nu conteaza motivul pentru care nu s-a facut livrarea. Poate autorul postarii nu a fost acasa, poate curierul nu a putut livra coletul cand acesta era acasa etc.

In cazul in care coletul nu e livrat, curierul va face returul acestuia la firma, iar firma va inapoia suma platita cu cardul in acelasi cont bancar de pe care autorul postarii a platit.

Deci, firma respectiva are contul de pe care a platit persoana, doar returneaza banii in acelasi cont.

adriandimitriu a scris:

de ce sa vi-i dea? coletul a venit, dvs nu l-ati primit, dar nici n-ati refuzat efectiv (ati respins livrarea) si nici nu comunicati cu vanzatorul. Ca sa fiti rambursat, trebuie sa transmiteti contul bancar, numele, prenumele, etc. ceea ce prespune SA LUATI LEGATURA CU VANZATORUL. Plata rambursului se face in cont, nu prin intermediul cardului

Robert779 a scris:
Nu mi dau nici banii inapoi?

O sa primesti banii inapoi pe card, in cazul in care nu preiei coletul din diverse motive. Ai putea si sa suni la firma, daca nu ii primesti in cateva zile.
Doamnă POMPILLIA, de ce empatizați cu cei care produc gălăgie? In ce s-a scris aici, nu e vorba de vreo sensibilitate, ci de locatari ce fac gălăgie noaptea târziu sau care chiar au probleme cu vecinii. Dar e normal sa nu empatizam cu victimele, ci cu agresorii, căci victimele sunt mereu de vină, nu....