avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate viorel georgevici

Activitate viorel georgevici

De ce stagiile de cotizare civila ale ofiterului cu pensie militara se aduna la vechimea militara, iar pensia militara ramane aceeasi? Oare legea 360 de reformare a pensilor, ce are la baza principiul contributivitatii, nu este valabila si pentru acei pensioari militari, care au avut stagii de cotizare civila, inainte sau dupa cariera militara? (Pentru cei 12 ani de cotizare in stagiile civile de activitate, nu am primit nimic la pensia militara)
Multumesc!
Daca toate contributiile au fost virate statului, inclusiv cele de asigurari sociale, de ce nu sunt luate in seama la calcularea pensiei militare? Oare toti acei militari care am lucrat si in viata civila, la firme sau institutii de stat, suntem ai nimanui sau am contribuit degeaba? Daca armata nu are lege care sa vizeze contributivitatea de ce nu ne lasa sa obtinem si pensie civila, in cazul nostru, .de la Casele de Pensii Civile?
Bună ziua, am lucrat 11 ani in viata civila iar dupa 25 ani de cariera am iesit cu pensie militara la 31.12..2004. Adeverintele civile si Cartea de munca dovedesc ca toate contributiile, inclusiv cele referitoare la sanatate au fost virate statului. Doresc sa cunosc de ce contributiile la CASS, îmi sunt retinute si in prezent, daca in perioada de stagii civile, au fost virate la timp. INTREBAREA este : De ce contributiile sociale, cat si cele la CASS, achitate statului, nu sunt regasite in calcularea pensiei. Imi poate raspunde cineva, ori pot astepta după alte alegeri electorale?
Rog raspuns la intrebarea:
Care este Legea pensilor militare aplicata la data mea de pensionare de 31.12. 2004, intruncat pe Decizia mea de pensionare este trecuta Legea 223/2005
De ce punctajul mediu obtinul in viata civila nu se adauga la calcularea pensiei militare pentru cadrele militare care au lucrat ulterior si in domeniul civil (unde au avut contribuit) ?
Perioada de concentrare se considera vechime in armata si se calculeaza la pensie?
Va rog sa va interesati de ce la pensile militare nu se iau in calcul contributiile sociale pentru personalul militar care a avut anterior sau dupa desfasiurarea carierei militare activitatii in domeniul civil?