avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate Annie12

Activitate Annie12

PROCEDURA DIVORT IN INSTANTA

Buna ziua,
As avea cateva intrebari:
1.Daca am depus actele pentru divort in instanta - persoana de care se divorteaza in ce moment e instiintata? Este instiintata la momentul depunerii sau atunci cand se stabileste un termen?
2. Dosarul in ce moment este inregistrat pe site-ul judecatoriei? in momentul in care este stabilit termenul sau fix in momentul in care a fost depus dosarul si se asteapta stabilirea unui termen?

CONTRACT DE INCHIRIERE FARA AVIZ NOTARIAL - ARE VALOARE JURIDICA?

Buna ziua,

Contractul de inchiriere are valoare juridica( pot fi data in judecata) daca este inregistrat la notar sau ANAF sau chiar si in cazul in care nu este inregistrat nicaieri?

Am probleme cu proprietarul garsonierei din care vreau plec si in contractul semnat scrie ca garantia reprezinta penalizarea faptului ca plec inainte de 1 an(termenul de expirare al contractului).

Nu vreau sa ii platesc estimarea lui de la intretinere deoarece are ca reper intretinerea de la un fost chirias si acelea sunt pentru lunile de iarna, eu pe baza indexurilor am valori mult mai mici. Cum pot actiona in asa fel incat sa ii dau banii pe intretinerea mea care va fi afisata abia in viitor?

Multumesc
A fost un typo, scuze.
Doamna doreste sa intenteze divortul dar in acelasi timp ia in calcul si o plangere pentru agresiune insa trebuiesc pregatite dovezi pana atunci, datorita legaturilor din politie care pot musamaliza plangerea sau o pot ignora.
Sunt prietena unuia dintre fii.
Stramutarea se poate face doar in cazuri majore? Daca nu am reusi printr-un motiv stramutarea ar fi o solutie daca femeia isi muta domiciliul in alt oras inainte de inceperea divortului/procesului? Spun proces deoarece luam in calcul intentarea unui proces pentru agresiune avand in vedere ca sunt agresiuni repetate.

Casa in care stau momentan e doar bunul dansei insa domiciliul il au amandoi in acelasi oras.
El a lucrat in politie- aceasta e legatura lui cu politia.
multumesc de raspuns! din pacate da, e domiciliul comun.
buna idee, o iau in calcul, merci
Drept patrimonial - mostenirea

Buna ziua,
As dori sa stiu daca in situatia in care mostenirea nu a fost discutata de catre 2 mostenitori ( parintii au murit in urma cu multi ani) se poate ceda o parte de mostenire catre nepot(fiul mostenitorului).

Pentru a incerca sa fiu si mai clara: cei 2 mostenitori nu au discutat mostenirea, fiecare are 50% insa unul dintre acestea are mare nevoie sa cedeze/sa vanda partea de 50% catre copil(copilul deja a devenit adult).

Se poate prin vanzare? cedare? sau care e solutia? trebuie discutata de catre primii 2mostenitori sau se poate ceda mai departe?
1..Divortul se poate intenta in alt oras decat cel de Domiciliu?

Buna ziua,

Am fost martora la o situatie obisnuita in multe locuri din Romania si anume la o casnicie a fost intentie de lovire a femeii, au existat in trecut violente, iar momentan e un minor(17 ani) speriat ce poate declara tirania din casa in care traieste.
Va intreb daca femeia in cauza poate sa divorteze intentand divortul intr-un alt oras deoarece barbatul in cauza e posibil sa aiba legaturi in politie in acel oras si din ce am inteles acesta este un motiv pentru care femeia in cauza nu a intentat divortul pana acum.

Ar trebui adunate probe de violeta si dupa intentat divortul sau divortul si agresiunea pot fi reclamate intr-un alt oras?

Eu pot fi folosit ca martor?
Multumesc.