avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Michel67

Activitate Michel67

Nu vreau sa stau departe de copii. De asta am revenit pentru o scurtă perioadă de timp sa pot incepe demersurile aici. După mă întorc acasă langa băiat până se da o sentință definitivă. Dacă se stabilește domiciliul băiatului la mine atunci îl pot lua cu mine in UK și să continui demersurile pentru a aduce fetița în țară fără a fi riscul sa nu pot să mă întorc cu băiatul

Bună ziua. O situație mai delicată. Am început toate formalitățile legale pentru exercitarea autorității părintești și stabilirea domiciliului minorilor la mine. Doi copii un băiat de 4 ani si fetița de de doi ani.După o perioadă am plecat în Anglia împreună cu partenera, sperând într-o viață nouă și în armonie pentru copii. Promisiunile ei. Când am ajuns aici după aproximativ două luni a zis că nu mai poate fi cu mine, nu mă mai iubește și vrea să ne despărțim. Mi-a zis sa iau băiatul și să plec acasă. Am dus băiatul in Romania la bunici și eu m-am întors aici sa incep procedurile legale sa pot lua fetiță acasă. Am incercat mediere nu a răspuns la scrisori. De trei săptămâni nu știu nimic de fetița, nu am nici un contact. Autoritățile de aici , poliția și asistența socială au zis că trebuie sa merg pe partea legală. Prima înfățișare la proces în România e in ianuarie. Acum depun actele aici. Va rog din suflet ajutati-ma cu niste îndrumări sau cum sa procedez. Precizez că aș dori să aduc fetița în țară unde va fi lângă fratele ei .Va mulțumesc
Am deschis proces pentru exercitarea autorității părintești in Romania și stabilirea domiciliului minorilor la mine. Mama a fost plecata doua luni în Anglia iar eu am fost in Romania având grijă de copii. A venit acasă și a zis că o luam de la capăt și a promis marea cu sarea. Având încredere în mama copiilor mei am venit înapoi aici. Am stabilit că stăm aici doi ani să strângem niste bani și apoi să ne întoarcem înapoi în țară să ne stabilim acolo. După o săptămână a zis că nu mai tine la mine și că nu mai poate sta cu mine. A zis că putem sa stăm împreună să ne ocupăm de copii dar fara alte implicații. Nu vreau sa destrămarea familiei dar nici nu vreau copiii sa nu aibă nici o stabilitate și să fie niste nomazi.

gi-jane2 a scris:

Riscati si sa faceti inchisoare, asa ca judecati-va acolo cu mama si obtineti dreptul de a veni legal in Romania.
Ar trebui sa dati totusi niste detalii.. ca de ex de cat timp sunt copiii acolo ? ca daca v-ati dus in vizita, sigur ca puteti sa va intoareci cu ei si nu sunt consecinte. Daca in schimb, locuiti acolo cu ei, mama, ma poate face plangere pt rapire.

Va salut cu respect. Ce consecințe sunt daca plec cu doi copii minori în România din UK fara ca mama să știe? Mulțumesc
Multumesc
Bună ziua. cât durează de la chemarea in instanța pana la prima înfățișare? Mulțumesc
Cea mai mare temere e sa nu ia copiii in Anglia. Sunt puțin disperat in legătura cu asta. Mi-e sa nu își ia casa acolo și sa ceara copiii sa stea acolo.
Ma gândesc sa merg pe calea cu ordonanța președințială. În timp cu procesul. Ce considerați? Am vreo șansa sau sa aștept procesul? Mulțumesc
Astăzi dimineața m-a sunat iar la ora 8:20. Am răspuns am vorbit cu ea și a văzut copiii. Ma ajuta in instanța dacă înregistrez convorbirile? Screen recording. Cu video? Mi-a zis sa ii duc copiii in Anglia ca nu conteaza ce face ea și unde sta copiii trebuie sa fie cu ea. Mulțumesc
Nu cred ca e vorba de Hărțuire deoarece eu doar încerc sa ii zic cât de importantă e familia , ca ce face e greșit etc. Vreau doar sa fim împreuna dar dacă nu vrea și nu vrea nu mai pot face nimic. Mi-am jucat toate cărțile dar se pare ca in zadar.