avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Daminescu

Activitate Adrian Daminescu

Răspuns la discuția Succesiune dupa renuntare
Va multumesc de raspuns doamna avocat. Asa stiam din citirea legislatiei legate de mostenire, din ce am invatat la facultate si din discutiile cu notarul.
Dar, pentru a fi 110% sigur am indraznit sa cer inca o parere.
Si da...am completat profilul de consultant juridic. Stiu ca pare ciudat ca un jurist sa puna astfel de intrebari dar motivele le-am explicat mai sus. Inca o data multumesc de raspuns.
Din cate am inteles s-au suspendat anul acesta biletele de tratament. Cel putin pentru pensionari stiu sigur. Inceraca sa gasesti o oferta prin ANAT. Daca nu ma insel au bilete de tratament un pic mai ieftine prin programe speciale.
Sa dai in judecata angajatorul? Sa mergi pe politica dreptului castigat? Oricum e un abuz pentru ca tu ai un contract de munca si ei vor trebui sa-l modifice iar chestia asta se face numai cu acordul salariatului. Te sfatuiesc sa nu semnezi.
Buna ziua,
Va cer si eu o parere juridica intr-o situatie mai deosebita legata de succesiune. Mama mea a decedat recent si in urma dezbaterii succesiunii , in calitate de unic fiu al acesteia am mostenit 3/4 din partea ei si 1/4 a motenit tata ca sot supravietuitor.
Ulterior am facut un act de partaj prin care , de comun acord am cedat tatalui meu toata partea mostenita ,el avand acum 1/1(intregul imobil).
Avand in vedere ca tata mai are un fiu(frate vitreg al meu) cum se va imparti acel imobil cand tata va deceda avand in vedere ca eu am renuntat acum in favoarea tatalui? Vom avea 1/2 fiecare sau se va lua in discutie doar partea la care nu am renuntat? Va intreb asta pentru ca mi se pare ciudat ca fratele meu vitreg sa ajunga in situatia de a mosteni cota mamei mele doar pe motivul ca eu am cedat-o tatalui.
Si a doua intrebare este legata de testament. Daca tata mi-ar face acum testament ce cote am avea fiecare?
Rog raspunsuri serioase, pe temei legal si nu "dari cu parerea".
Răspuns la discuția Notarii se contrazic
Foarte interesante opinii. Notarii se contrazic dar mai nou va ca se contrazic si consilierii juridici cu avocatii pe site. Pana la urma nu se poate ajunge la un consens in aceasta privinta? Eu din ce am mai discutat tind catre un contract de vanzare-cumparare su clauza de intretinere. De ce? 1. Ideea de pret ce e greu a fi contestata. 2. Ideea de intretinere ce vine sa intareasca calitatea actului. Dar inca ma mai gandesc...
Parintii mei vor sa-mi instraineze o garsoniera dat fiind faptul ca tata mai are un copil din alta casatorie si nu vrea ca acesta sa vina la succesiune. Am facut cadastru si intabularea imobilului si..am ajuns la notari. Acestia dau din colt in colt: ba ca ar fi mai bun un contract de vanzare-cumparare, ba un contract de donatie, ba de intretinere , ba un contract de vanzare fara pret(??)
Cert este ca se contrazic unii pe altii, preturile difera si ele foarte mult (si oricum sunt foarte mari).
Intrebare: care este actul prin care sa pot dobandi proprietatea la un pret cat mai mic?(act care sa fie inatacabil de catre sora vitrega).
Rog raspuns. Mi se pare inadmisibil ca in ziua de azi , cand un parinte doreste sa transfere un bun propriului copil sa aiba asemenea probleme de natura juridica(si pe deasupra la niste preturi atat de mari).