avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate razvan_s

Activitate razvan_s

Răspuns la discuția contract UPC
Am depus plangerea la ANPC si o sa astept raspunsul de la ei. Intre timp am vorbit cu cineva care a zis ca un motiv pentru rezilierea contractului ar fi faptul ca mi-au crescut factura fara acordul meu, incepand din luna august. In contract m-am uitat si nu este mentionat nicaieri faptul ca ei isi rezerva dreptul sa-mi modifice valoarea abonamentului meu. Din cate am inteles acesta ar fi un motiv suficient pentru anularea contractului, pentru ca ei nu si-au respectat partea lor de contract. Eu as vrea sa-l anulez din acest motiv si sa nu mai fiu nevoit sa platesc despagubirile de vreo 8 milioane. Aici sunt linkurile cu contractul pe care il am.

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

Am dreptate si ar fi acesta un motiv suficient pentru reziliere?
Discuție contract UPC
Buna ziua. Am un contract la UPC pentru un pachet care cuprinde internet, televiziunea si telefonie. A fost incheiat in martie si a fost semnat pe 2 ani de zile. Acum doresc sa-l reziliez intrucat serviciile prestate de ei sunt execrabile. Prima si cea mai importanta problema este internetul, unde am cel mai bun abonament posibil si tot merge prost. Am sunat la ei si din ce statistici aveau acolo in 3 luni de zile am avut peste 50 de intreruperi, adica de 2 ori la 3 zile eu nu aveam internet. Am facut reclamatii, au fost echipe de depanari si acasa si tot nu s-a rezolvat nimic. Pe langa asta au decis si sa-mi mareasca tariful la abonament, nerespectand contractul semnat. Problema e ca acum vor sa-mi ceara 8 milioane (pt fiecare serviciu furnizat cica) pentru a-mi rezilia contractul. Mi se pare un abuz sa platesc pentru a rezilia acel contract, din moment ce nu am primit vreo reducere la abonament sau orice altceva de acest gen. Din ce am mai citit pe forum si din lege, am inteles ca e ilegal ca ei sa perceapa o taxa pentru rezilierea contractului. La ANPC am vazut ca in fiecare zi primesc zeci de plangeri de acest gen vs UPC. Daca nu reusim sa ne intelegem pe cale amiabila si se va ajunge in instanta, ce sanse ar fi ca eu sa fiu obligat sa platesc acei bani?
Salut. Am o intrebare. Daca vreau sa plec din firma si nu vreau sa mai stau cele 15 zile calendaristice de preaviz, deoarece la noul loc de munca e nevoie sa merg cat mai devreme, ce mi se poate intampla? Sunt obligatorii sau nu? Stiu ca s-a mai vorbit de asta pe forum, dar nu mai reusesc sa gasesc topicul :)
As dori sa stiu daca, si unde, se publica online deciziile tribunalelor. Mentionez ca fac parte intr-un proces de la Tribunalul Cluj Napoca. Nu am putut sa ma infatisez si nici nu am primit acasa scrisoarea cu o instintare a deciziei de la acea data. As vrea sa stiu ce decizie s-a luat, si daca pot sa vad online asta.
Răspuns la discuția Postare poze pe net
Am luat legatura cu mai multi proprietari de siteuri de poze si am primit multe raspunsuri favorabile. Toate sunt trimise de pe e-mailuri platite, deci in cel mai rau caz pot sa dau de ei daca este nevoie :). As vrea sa stiu cum ar trebui sa formulez un mail cu niste termeni de utilizare a pozelor lor (nu in scop comercial, ci doar de a le afisa pe site-ul meu) pe care sa-i accepte acesti proprietari. Exista vreun fel de formulare legala sau cel putin care sa fie mai formala, decat cereri de genul "Pot sa postez imaginile dumneavoastra?" :D.
P.S. Eu sunt din Cluj si am cautat pe net avocati care au experienta in legea copyrightului, dar nu am prea gasit decat in Bucuresti :). Daca are cineva vreo cunostinta in zona mea va rog sa o recomande, pentru ca mi-ar fi si mai usor daca as putea sta de vorba cu cineva despre aceasta problema.
Răspuns la discuția Postare poze pe net
Si ce se poate intampla daca eu le postez, cu nume, link catre site, si acordul lui, dar totusi fara sa fie scris. Si apoi se razgandeste. Daca ma da in judecata poate sa-mi ceara despagubiri materiale sau numai sa le dau jos pozele de pe site?
Salut. Am cautat pe site ceva de acest topic, dar nu am gasit exact ceea ce ma intereseaza pe mine. Daca repet ceva ce s-a mai scris, va rog sa ma scuzati. Vreau sa fac un site cu poze. Am contactat persoanele care au poze necesare mie si le-am cerut acordul ca sa le postez, fiecare poza fiind postata cu numele si cu adresa autorului. As vrea sa stiu daca am nevoie si de ceva aprobare scrisa, pe hartie, nu numai aprobare data prin e-mail, ci un document legal, pentru a nu avea apoi probleme cu persoanele respective. Daca ei isi dau aprobarea printr-un email, e destul, sau trebuie mai mult? Pentru ca daca ar trebui sa iau aprobari scrise pe hartie de la toata lumea, nu as mai putea pune site-ul in functiune niciodata :)
In scrisoare ziceau ca sa predau in termen de 3 zile documentatia, fisa postului si contractul de prestari servicii, altfel ma actioneaza in instanta. Ultimele doua nu sunt la mine sigur. Eu atat am: copie xerox dupa decizia de desfacere a cim si cim-ul. Singura problema e cu documentatia. Nu am semnat nimic oficial pentru predarea ei (nici nu am stiut asta... fiind primul meu job...). Oricum cu documentatia nu e pb, ca ma duc la firma si i-o arat ca e acolo. Colegii oricum sunt de partea mea, ca nici ei nu vor sa mai stea in firma, unul fiind deja in preaviz. Vroiam sa stiu cam ce as putea face. Ei zic ca am luat documentele, dar nu le-am luat, intrucat nu am avut niciodata acces la ele, fiind un departament juridic in firma care se ocupa de asta. Au cum sa dovedeasca contrariul? Si cu ce i-ar ajuta asta in fata ITM-ului? Poate sa fie justificare ca nu mi-au dat salariul?
Salut. Am lucrat cateva luni la o firma si am realizat un program pentru ei. In cele din urma, in urma unor divergente (nu am primit salariul) mi-am depus preavizul si am plecat din firma. Intrucat nu mi-am primit salariul pe ultima luna am depus plangere la ITM. Acestia au fost la firma si au facut un control. Acum angajatorul mi-a trimis acasa o scrisoare de la o firma de avocatura prin care imi cere documentatia programului realizat, contractul de prestari servicii si fisa postului (pe ultimele 2 sustine ca mi le-am insusit pe nedrept). Documentatia am predat-o la plecare, dar nu am semnat nimic oficial ca am predat-o. Dovada fizica a documentatiei este, deoarece colegii care au ramas, au vazut-o si o folosesc in mod curent. Ultimele 2 lucruri pe care mi le cere nu prea am habar ce sunt. Eu am primit cand am plecat doar o copie xerox dupa decizia de desfacere a contractului individual de munca, si contractul de munca in original care mi se cuvine mie. Persoanele cu care am vb sustin ca e mai mult o metoda prin care sa justifice la ITM ca de ce nu am primit salariul. Insa as vrea o parere de specialist. Va rog sa ma ajute cineva, ca nu stiu ce sa fac. :(
Răspuns la discuția Semnatura falsa contract de munca
Preavizul mi l-am dat si indeplinit. El acum are cereri de ordinul imbunatatirii proiectului realizat sau despagubiri materiale cu banii investiti de el pentru proiect (chiria pe 3 luni a unui apartament in care am lucrat si ceva cheltuieli de intretinere). Unele imbunatatiri pe care le cere el acum fie nu am avut timp sa le fac (3 luni fiind f putin), fie nu m-am gandit la ele si nu mi-au fost prezentate. Deci nu prea are cu ce sa ma ameninte? Nu voi fi obligat sa-i platesc acele despagubiri?