avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectare preaviz

Salut. Am o intrebare. Daca vreau sa plec din firma si nu vreau sa mai stau cele 15 zile calendaristice de preaviz, deoarece la noul loc de munca e nevoie sa merg cat mai devreme, ce mi se poate intampla? Sunt obligatorii sau nu? Stiu ca s-a mai vorbit de asta pe forum, dar nu mai reusesc sa gasesc topicul :)
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:54, 12 Martie 2009
Buna ziua,

perioada de preaviz este obligatorie; dc patronul vrea, in cazul in care nu veniti la serviciu in ac perioada va poate concedia.

Cel mai sigur ar fi sa le cereti un acord scris in care ei sa renunte la prezenta dvs. la serviciu in perioada de preaviz.

Av. Boncu
Puteti sa discutati cu angajatorul si sa incercati o desfacere a CIM prin acordul partilor, iar in acest caz nu veti mai efectua preavizul.
Daca angajatorul nu este de acord trebuie sa respectati termenul de preaviz. In caz de nerespectare a previzului riscati sa fie desfacut CIM ca si sanctiune disciplinara pentru nerespectarea disciplinei muncii, dar numai dupa ce se efectueaza cercetarea disciplinara conform cu dispozitiile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz cu probleme sau nu nileni nileni in luna decembrie am fost in concediu medical pentru ingrijirea copilului pina la 7 ani. apoi pe 23.12 si 24.12 am lucrat.dupa terminarea programului mi-am ... (vezi toată discuția)
Important ! dreptul muncii Vl@d2016 Vl@d2016 Buna ziua .sunt angajata unei societăți, mi-am depus demisia, am scris in demisia că solicit încetarea cu respectarea unui preaviz de 8 zile .angajatorul ... (vezi toată discuția)
Demisie mancipri mancipri ce se intampla daca iti dai demisia si pleci in acel moment fara sa respecti zilele de preaviz ? (vezi toată discuția)