avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Important ! Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Important ! Dreptul muncii

Buna ziua .sunt angajata unei societăți, mi-am depus demisia, am scris in demisia că solicit încetarea cu respectarea unui preaviz de 8 zile .angajatorul nu a fost de acord, după 4 zile nu am mai efectuat preavizul deoarece nu am putut sa fac fața lipsei de personal și presiunii din partea angajatorului .mai am colegi care au plecat fără preaviz și au fost cercetați disciplinar cu desfacerea contractului de muncă .fără alte probleme .acum angajatorul a scris o notificare pt convocare de cercetare disciplinara in care specifica faptul că mă va urmări în instanță pentru că i-am produs daune .nu am funcție de conducere și nici gestiune .in ccm și în cim nu este specificat nimic legat de plata unor daune la nerespectarea preavizului .rog recomandare pentru soluționarea acestei situații,as vrea sa știu dc risc sa plătesc daune, dc poate avea câștig in instanta sau sunt doar amenințări nefondate
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 7 Mai 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stati linistit incearca doar sa va streseze la final,90%sanse sa nu faca nici un demers judiciar.,procesele se fac cu bani nu cu vorbe cum viseaza patronii de carton..
Chiar dacă nu scrie, angajarea răspunderii patrimoniale a dvs se poate face în situația în care ati cauzat un prejudiciu angajatorului prin lipsa nemotivata în perioada preavizului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)
Demisie marianapirvu marianapirvu buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)
Despre contract pe perioada determinata steluta2608steluta steluta2608steluta buna ziua as vrea si eu cateva informatii despre o problema ;sunt angajata pe perioada determinata acum o sapt am fost suspendata pt 2 sapt pt abateri ... (vezi toată discuția)