avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate ILINCA MARIETA

Activitate ILINCA MARIETA

Se invoca Art. 223 din NCPC.
Răspuns la discuția Plata salariilor restante
Nu puteti cere nimic pana la solutionarea cauzei.
Răspuns la discuția succesiune
Trebuie sa mergeti la un notar in Cluj, acolo unde a avut ultimul domiciliu tatal dvs., pentru deschiderea succesiunii cat si pentru iesirea din indiviziune. Mama vitrega nu poate instraina nimic inainte de dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune, nu va faceti probleme. In instanta puteti mege pe aceeas procedura numai daca nu va intelegeti in ceace priveste iesirea din indiviune. Faceti o actiune judecatoreasca la tribunalul din Cluj in care solicitati dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune si angajati un avocat daca se poate.
Răspuns la discuția datoare da nu stiu pt ce
Nu va faceti probleme, daca adresa nu v-a fost trimisa cu confirmare de primire nu o luati in seama, este ceva neoficial , cineva vrea sa va intimideze sa-i platiti niste datorii doar de el stiute.
Răspuns la discuția concediu intre sarbatori
Pentru salariatii care au lucrat numai o parte a anului calendaristic, concediul se acorda proportional cu timpul lucrat, asa incat cred ca veti beneficia de cateva zile de CO, restul de zile putand sa le recuperati lucrand sambetele sau in functie de consensul la care ajungeti cu conducerea.

Răspuns la discuția Succesiune
Pentru apartament nu este necesara dezbaterea mostenirii, mergeti la un notar in termen de 6 luni de la decesul ultimului parinte.
Contractul Individual de munca poate fi modificat numai prin acordul partilor conform art. 41 Codului muncii. Modificarea unilaterala a CIM se poate face doar pentru locul si felul muncii si numai pe o perioada de maxim 60 de zile asa cum prevad art. 48 si art.264 alin 1 lit. c din Codul muncii, dar numai in caz de forta majora, cu titlu de sanctiune sau ca masura deprotectie a salariatului. In ceea ce priveste prezentarea la locul de munca era obligatorie, dar la vechiul loc de munca.
Răspuns la discuția proces cu finantele
Valoare-prag ce reprezenta cuantumul minim al creantei pentru a putea fi introdusa cererea de insolventa conform legii 85/2006, fiind la acea data suma de 30.000 lei, est normal ca cererea de insolventa sa isi urmeze cursul.
Daca sunteti in incetare de plati si nu exiata bunuri pentru a putea fi valorificate in firma, poate fi ceruta atragerea raspunderii personale a administraorilor.
Răspuns la discuția Cum pot rezilia un contract?
Da orice contract poate fi reziliat printr-o notificare prin care va anuntai intentia de reziliere, respectand un termen de preaviz .
Răspuns la discuția instiintare preaviz
Se pare ca la societatea dvs are loc o concediere colectiva. In aceat caz angajatorl are de respectat niste obligatii pe care in cazul in care nu le respecta puteti sa invocati in instanta la sectia litigii de munca a tribunalului. Conform codului muncii ART. 69 – Obligatiile angajatorului in cazul concedierilor colective:
(1) In cazul in care angajatorul intentioneaza sa efectueze concedieri colective, acesta are obligatia de a initia, in timp util si in scopul ajungerii la o intelegere, in conditiile prevazute de lege, consultari cu sindicatul sau, dupa caz, cu reprezentantii salariatilor, cu privire cel putin la:

a) metodele si mijloacele de evitare a concedierilor colective sau de reducere a numarului de salariati care vor fi concediati;

b) atenuarea consecintelor concedierii prin recurgerea la masuri sociale care vizeaza, printre altele, sprijin pentru recalificarea sau reconversia profesionala a salariatilor concediati.

(2) In perioada in care au loc consultari, potrivit alin. (1), pentru a permite sindicatului sau reprezentantilor salariatilor sa formuleze propuneri in timp util, angajatorul are obligatia sa le furnizeze toate informatiile relevante si sa le notifice, in scris, urmatoarele:
a) numarul total si categoriile de salariati;
b) motivele care determina concedierea preconizata;
c) numarul si categoriile de salariati care vor fi afectati de concediere;
d) criteriile avute in vedere, potrivit legii si/sau contractelor colective de munca, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere;
e) masurile avute in vedere pentru limitarea numarului concedierilor;
f) masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor concediati, conform dispozitiilor legale si/sau contractului colectiv de munca aplicabil;
g) data de la care sau perioada in care vor avea loc concedierile;
h) termenul inauntrul caruia sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor pot face propuneri pentru evitarea ori diminuarea numarului salariatilor concediati.
(3) Obligatiile prevazute la alin. (1) si (2) se mentin indiferent daca decizia care determina concedierile colective este luata de catre angajator sau de o intreprindere care detine controlul asupra angajatorului.
(4) In situatia in care decizia care determina concedierile colective este luata de o intreprindere care detine controlul asupra angajatorului, acesta nu se poate prevala, in nerespectarea obligatiilor prevazute la alin. (1) si (2), de faptul ca intreprinderea respectiva nu i-a furnizat informatiile necesare.
Decizia de concediere trebuie sa contina pbligatoriu si lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate si termenul in care salariatii urmeaza sa opteze pentru a ocupa un loc de munca vacant, in conditiile art. 64din codul muncii.
Concedierea dispusa cu nerespectarea procedurii prevazute de lege este lovita de nulitate absoluta.