avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate Dandy Acr

Activitate Dandy Acr

Buna ziua.Tatal meu a cumpărat un teren arabil intravilan de la proprietar (Titlul de prop.) cu acte în regula ,cadastru ,intabulare ,declarat la primărie cu impunere pe rol,fara să știe că vânzătorul a mai făcut un act de vânzare altei persoane cu ani în urmă care susține că are și el cadastru pe terenul respectiv și acte în regulă.Intrebarea mea este cum s_a efectuat un al doilea cadastru daca terenul în cauză avea deja cadastru,in prezent exista un dosar pe rol pentru anularea ultimului act de vânzare,respectiv al tatălui meu,și cine are drept asupra terenului în condiția in care tatăl meu plătește impozit la acel teren de cinci ani dar este folosit de acea persoana care are și el act,și dacă instanța nu anulează actul,care rămâne valabil,primul act sau al doilea act respectiv al tatălui meu.Va mulțumesc frumos.
Multumesc frumos

raluk0207 a scris:

Atunci singura soluție este să apelați la un avocat și să obțineți de la instanța o dispoziție prin care sunteti numit curator special al mamei, pentru reprezentare la dezbaterea succesiunii. Iar acest aspect trebuie menționat în mod expres.

Mama nu comunica ,nu mai vorbeste

la succesiune

Fiul (unicul) poate obtine drept de semnatura in locul mamei cu AVC
Buna ziua.Prezint o problema pe scurt .Unchiul meu a decedat inainte de a semna actele pentru a mosteni eu toate bunurile(aceasta fiind dorinta lui).Am deschis succesiunea am primit renuntare de la toti mostenitorii mai putin de la o matusa cuAVC de 6 ani de zile,nu comunica absolut deloc.Unicul fiu al dansei care o si ingrijeste detiune un certificat al matusii cu handicap pe viata irecuperabil.Intrebarea este poate fiul sa o reprezinte la succesiune deoarece doreste renuntare la mostenire?Mentionez ca notarul mi-a raspuns ca nu se poate si care ar fi solutia.
Unchi decedat necasatorit fara copii cum putem afla daca detine conturi bancare deoarece el cat a fost in viata a confirmat verbal acest lucru.Mentionez ca a trait in concubinaj si la locuinta detinuta de unchiul meu nu s-au gasit documente .
Doar nepoti.Concubina are drept?
Buna ziua Detaliez o problema si anume.Unchiul meu a dorit sa-mi lase apartamentul,am mers la notar si-a exprimat dorinta am depus toate actele ptr incheierea unui contract de intretinere cu intrare in posesie am fost programati pentru semnarea actele iar in ziua cand trebuia sa semnam unchiul a decedat.Mentionez ca a trait in concubinaj nu a avut copii iar concubina si-a dat acordul verbal cu incheierea actelor mai sus mentionate fara nici o pretentie deoarece ea nu participat cu nimic ,ma refer finantiar in aceasta convietuire.Ce e de facut pentru a respecta dorinta unchiului?Va multumesc frumos si scuzati eventualele greseli orto.
Buna ziua.As dori un raspuns la urmatoarea problema. Fratele meu a decedat in urma cu 7ani divortat si cu un copil care a ramas in grija bunicilor din partea tatalui.Bunicul a facut succesiunea doar pe imobilul pe care il detinea fratele nu si pe masina care o detinea.Acum dupa 7 ani fara nici o instiintare fiscul someaza pe numele decedatului impozitul auto de plata.Care este solutia de a scoate aceasta masina de la plata impozitului(masina este nefunctionala de ani de zile)si cine poate face toate demersurile?Va multumesc frumos.