Buna ziua.Tatal meu a cumpărat un teren arabil intravilan de la proprietar (Titlul de prop.) cu acte în regula ,cadastru ,intabulare ,declarat la primărie cu impunere pe rol,fara să știe că vânzătorul a mai făcut un act de vânzare altei persoane cu ani în urmă care susține că are și el cadastru pe terenul respectiv și acte în regulă.Intrebarea mea este cum s_a efectuat un al doilea cadastru daca terenul în cauză avea deja cadastru,in prezent exista un dosar pe rol pentru anularea ultimului act de vânzare,respectiv al tatălui meu,și cine are drept asupra terenului în condiția in care tatăl meu plătește impozit la acel teren de cinci ani dar este folosit de acea persoana care are și el act,și dacă instanța nu anulează actul,care rămâne valabil,primul act sau al doilea act respectiv al tatălui meu.Va mulțumesc frumos.
Nu se putea face cadastru a doua oara pe acelasi teren. Cel mai probabil, primul cumparator (chiar daca, poate, a avut o schita cadastrala) nu si-a intabulat dreptul de proprietate, caz in care ramane valabil actul tatalui dvs.