avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Tatal meu a cumpărat un teren arabil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Tatal meu a cumpărat un teren arabil intravilan de ...

Buna ziua.Tatal meu a cumpărat un teren arabil intravilan de la proprietar (Titlul de prop.) cu acte în regula ,cadastru ,intabulare ,declarat la primărie cu impunere pe rol,fara să știe că vânzătorul a mai făcut un act de vânzare altei persoane cu ani în urmă care susține că are și el cadastru pe terenul respectiv și acte în regulă.Intrebarea mea este cum s_a efectuat un al doilea cadastru daca terenul în cauză avea deja cadastru,in prezent exista un dosar pe rol pentru anularea ultimului act de vânzare,respectiv al tatălui meu,și cine are drept asupra terenului în condiția in care tatăl meu plătește impozit la acel teren de cinci ani dar este folosit de acea persoana care are și el act,și dacă instanța nu anulează actul,care rămâne valabil,primul act sau al doilea act respectiv al tatălui meu.Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:24, 16 Februarie 2021
Nu se putea face cadastru a doua oara pe acelasi teren. Cel mai probabil, primul cumparator (chiar daca, poate, a avut o schita cadastrala) nu si-a intabulat dreptul de proprietate, caz in care ramane valabil actul tatalui dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte trebuie sa primesc la achizitia unei case cu teren ContSters325113 ContSters325113 Buna! La cumpararea unei case cu teren aferent ce acte trebuie sa primesc eu si ce acte raman la notar sau la vanzator? (vezi toată discuția)
Teren agricol sau faneata; autorizatie de construire Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” Buna ziua, Situatia este in felul urmator: un teren situat intravilan intr-o mica localitate din judetul Arges Terenul se vinde in decembrie 2004, ... (vezi toată discuția)
Intabulare notariala LiviuNeaguIon LiviuNeaguIon Buna seara! Tatal meu impreuna cu unchiul meu au vandut 2 loturi invecinate, mostenite de la tatal lor (bunicul meu) unei rude in anul 2001. Toate bune, ... (vezi toată discuția)