avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Activitate alexandru.petri

Activitate alexandru.petri

Va contrazic. Pe oferta de bransament primita de la Distrigaz, prin firma cu care am ales sa fac lucrarea, pe langa pret si detaliile tehnice ale bransarii, sunt doua sectiuni care iti dau de ales sa faci bransarea fie cu Distrigazul fie cu un alt operator economic.Vorbim de bransare (practic intepartea in teava de pe strada si tras o bucata de teava pana la contor) nu de lucrarea de pe propietatea mea.
Tocmai am facut o sesizare si la ANRE. Nu stiu ce sorti de izbanda va avea insa a meritat sa incerc.Vedem, tot la instanta cred ca ajungem...
Am sunat la ANRE de mi s-au lungit urechile, nu raspunde nimeni acolo. Insa am sa incerc sa fac si acolo o sesizare scrisa sa vedem cat le ia sa raspunda...
Buna ziua,

Anul trecut, in vara, am contactat o firma pentru a face racordarea la reteaua de gaze naturale, urmand ca ei sa se ocupe de toata documentatia si de executie.Toate bune si frumoase, pana a venit oferta de racordare a celor de la distrigaz, oferta care era de 7400 de lei ( in conditiile in care, cu cateva luni mai devreme, sora mea a facut racordarea la gaze fix langa mine si a costat racordarea 1600 de lei). In fine, am trecut peste diferenta enorma intre ce a platit sora mea si ce urma sa platesc eu si am cerut ca tariful sa fie calculat tinandu-se conte de ordinul nr 165/05.09.2018 al ANRE, ordin care urma sa reglementeze preturile maxime care pot fi practicate pentru racordarea la reteaua de gaze.
Desi in acel ordin se specifica destul de clar ca pentru persoanele pentru care a fost emisa oferta de racordare dar pentru care nu s-a semnat contractul de racordare pana la data intrarii in vigoare al respectivului ordin, distrigazul are obligativitatea ca in termen de 15 zile lucratoare sa recalculeze oferta si sa o transmita catre beneficiari.
Eh, aici e problema, cu tot ordinul acela intrat in vigoare, cei de la distrigaz refuza efectiv sa faca recalcularea.Am sunat, am trimis in scris, am facut sesizare la ei pe site, ultima veste de la ei o am pe mail, in care spuneau ca "urmare a solicitarii dvs cu nr bla bla bla departamentul de spcialitate a facut reclacularea conform ordinului 165/05.09.2019 si urmeaza ca in zilele urmatoare sa ajunga la dvs. prin sevriciul de curierat rapid. Asa cum l-ati vazut si voi, asa l-am vazut si eu. Acum, tocmai ce am facut o alta sesizare dar nu mai pot sa mai astept iarasi 40 de zile, atat cat le-a luat sa imi raspunda la vechea sesizare.
Intrebarea mea este, exista vreo portita legala, o lege, ceva prin care ii pot actiona in instanta? Pentru ca se pare ca asta e singurul pas prin care pot obtine racordarea la reteaua de gaze naturale in tara asta.
Multumesc

P.S Am facut inclusiv reclamatie la ANPC de unde am primit un raspuns in care mi se spune ca reclamatia mea nu poate fi concluzionata pentru ca nu am atasat contract, factura fiscala etc. Pai daca nu am ajuns in stadiu acesta, iar compania care detine monopolul pe piata refuza sa faca contract de unde naiba sa am factura si contract??
Răspuns la discuția Recuperare livret militar
tudorvaleriu a scris:

1. Normal ar fi sa aiba livretul militar la firma si sa vi-l dea. Era bine daca aveati o copie dupa el.
2. Daca nu il puteti recupera, luati legatura cu Centrul militar din judetul dvs. Ei va pot da un duplicat sau o adeverinta care tine loc de livret militar.
Succes!


Stiu ca pot lua legatura cu Centrul Militar din sectorul meu dar ca sa fac asta trebuie sa merg la Monitorul Oficial sa il dau pierdut, apoi trebuie sa astept iar apoi trebuie sa depun o cerere la Centrul Miliatr prin care sa solicit eliberarea unui nou livret militar.Stiu cum se procedeaza dar pe mine ma interesa legea pe care ma pot baza in relatia/discutia cu fostul angajator in incercarea de a-mi recupera livretul original.Oricum, multumesc pt raspuns si pt sfaturi.
Buna ziua,

Acum cativa ani am lucrat la o firma de paza care, atunci cand m-am angajat, mi-a solicitat si oprit la dansii livretul militar, in original.Desi stiam ca nu au voie sa faca asta am acceptat sa il las cu gandul ca il voi recupera cand o sa plec din companie.Intre timp, am plecat de acolo si am fost plecat si prin strainatate iar acum nu stiu cum sa procedez sa imi recuperez livretul militar.Am de gand sa sun la ei sa le spun despre ce este vorba si sa imi recuperez livretul dar iau in calcul si varianta in care imi spune ca nu il mai au sa ca nu vor sa mi-l returneze.In aceste caz, ce ma sfatuiti sa fac?

Multumesc anticipat pt toate raspnsurile.
In 1984 am construit un imobil fara sa posedam autorizatie de constructie pe un teren al nimanui care se afla langa curtea socrilor mei. In 1993 am divortat de sotul meu. Am inceput procesul de partaj. Socrul meu a mers paralel cu un proces cu primaria Voluntari in care arata ca a construit o casa (care de fapt era a mea) si sa i se recunoasca cum, ca ar fi constructor de buna credinta, ceea ce sa si intamplat, figurand ca interveninent in procesul meu de partaj cu fostul sot. Eu cand am mers la primarie sa cer o adeverinta prin care sa se arate ca figurez cu imobil mi sa raspuns ca nu figurez cu imobil nici eu si nici sotul meu,
Vazand ca totul a fost aranjat la primarie de catre socrul meu si el a fost recunoscut ca proprietar al imobilului am sistat procesul de partaj. Intre timp fostul socru vinde imobilul.
In 2006 fostul sot decedeaza, iar in 2008 decedeaza si tatal sau.
Acum am fost la primaria Voluntari si am aflat ca eu si fostul sot figuram cu imobil si cu datorie de 25.000.000 lei vechi pentru impozitele neplatite pe anii anteriori.
Cum credeti ca se poate rezolva o asemenea problema? Cine trebuie sa platesca pentru ca eu atunci am fost practic furata de catre socrul meu. Ce vina poarta primaria Voluntari si ce sanse ar avea copii mei intr-un proces cu primaria Voluntari asupra imobilului in care figuram eu si fostul sot (tatal copiilor) ? Cum se face ca in 1996 nu figuram nici eu, nici sotul meu cu imobil si acum figuram cu imobil si datorii? Ce sanse avem daca intentam un proces primariei din Voluntari?
Va multumesc anticipat!
Tatal meu a vandut apartamentul inainte de a deceda printr-un antecontract de vanzare -cumparare pe care trebuie sa-l finalizam eu si sora mea dupa deces. Am aflat totul dupa inmormantare. Ce drepturi mai avem noi ca si copii in aceasta situatie? Exista drept rezervatar la aceasta proprietate?
Răspuns la discuția Contract de confidentialitate
Multumesc frumos! In legatura cu cealalta intrebare a mea: contractul de confidentialitate, conform legii, trebuie platit? Daca este stipulat in contractul de munca dar fara o plata aferenta pt aceasta confidentialitate, poate avea vre-un efect juridic asupra mea in viitor?
Tocmai am fost la o serie de interviuri la o companie si, dupa toate astea, am fost selectat pt postul meu.Cand mi-au facut oferta de munca mi s-a spus ca voi semna CIM-ul dar si un contract de confidentialitate.Acum, asta m-a pus putin pe ganduri.Ce reprezinta, mai exact, acest contract si cum ma poate afecta pe mine continutul acestuia?Acum, un director de resurse umane, mi-a spus ca aceste contracte trebuie sa fie platite si trebuiesc stipulate in contractul de munca, altfel, nu au nicio valoare.Dar, e bine sa cer si o a doua opinie.
Multumesc anticipat pt raspunsurile voastre.