avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanagav

Activitate Ioanagav

Buna ziua! Ne-am mutat la casa acum 2 ani luata prin credit la banca “ prima casa”, pe contract la vanzator sunt 2 familii ( persoane fizice). De cand ne-am mutat avem probleme cu teava de apa,au reparat avariile de 4 ori si in continuare curge apa si noi platim facturile. Legal avem ce face avand in vedere ca vanzatorul este persoana fizica?
Avem garantie 5 ani la instalatie?
Tot am incercat cu vorba buna dar e a 4 a oara cand repara si noi tot avem pierderi.
Multumesc
Buna ziua! Ne-am mutat la casa acum 2 ani luata prin credit la banca “ prima casa”, pe contract la vanzator sunt 2 familii ( persoane fizice). De cand ne-am mutat avem probleme cu teava de apa,au reparat avariile de 4 ori si in continuare curge apa si noi platim facturile. Legal avem ce face avand in vedere ca vanzatorul este persoana fizica?
Avem garantie 5 ani la instalatie?
Tot am incercat cu vorba buna dar e a 4 a oara cand repara si noi tot avem pierderi.
Multumesc
Buna ziua,
as vrea sa stiu in ce masura se poate prelungi concediu de maternitate de la 2 la 3 ani pentru urmatoarea situatie:fetita mea de 1 an si 8 luni a fost diagnosticata cu astm bronsic si as vrea sa stiu daca ma pot incadra pentru prelungire.
Pentru prelungire am nevoie de hartie de la angajator?
Inainte de a intra in concediu am lucrat la doua firme, la una ma voi intoarce dupa concediu insa la cealalta nu mai figurez din diferite motive. ( ma afecteaza faptul ca nu mai figurez, eu cand depun actele pentru prelungire am nevoie de decizii de la ambele firme?)
Multumesc
Dar inainte de instanta nu exista nici o alta institutie competenta sa vina la fata locului sa constate?
Buna ziua!
Locuim la o casa tip duplex( construit in urma cu 100 ani) aceasta fiind initial pe parter si in 2 ape, vecinii intre timp au facut modificari la partea lor si au mansardat fara autorizatie si au schimbat si forma acoperisului. Intre timp am schimbat si noi acoperisul pastrand forma initiala si la coama casei nu am putut imbina bine partea noastra si partea lor pentru ca acestia au schimbat forma. Problema este ca toata apa de ploaie de pe acoperisul lor se scurge pe partea noastra, burlanele nu fac fata, toata se scurge pe trotuar si se infiltreaza in perete.
Initial cand am refacut acoperisul ei aveau o prelata pe coama casei unde nu s-a putut face imbinarea, le-am comunicat acestora sa faca modificari dar nu au facut nici o schimbare. Intre timp le-am facut o reclamatie la politia urbanistica, au fost in control si au spus ca este facuta constructia in urma cu 3 ani si nu au ce sa le faca. ( pentru modificare acoperis sau mansardare nu au cerut acordul nostru si in momentul constructiei acestuia nu am luat nici un fel de masurura)
In conditiile acestea ce este de facut inainte de a da in judecata vecinul pentru ca da apa la noi de pe constructia ilegala. Sau singura varianta este instanta?
Si ce sanse sunt ca noi sa castigam un proces cu acestia?.
Multumesc
In hotarare scrie asa;
“In temeiul dispozitiilor art. 453 cod procedura civila, tribunalul va obliga apelantii in solidar catre intimanta la (... )la suma de (...) cu titlul de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu REDUS DE AVOCAT.”
Daca se poate sa fiu lamurita mai clar, dumneavoastra spuneti ca instanta poate cenzura cheltuielile de judecata, avocatul spune ca “ instanta nu a vazut acele chitante”.
Totusi in hotararile astea ar trebui sa scrie clar motivul acestei compensari pentru ca nu toti avem studii de specialitate si ar trebui sa inteleaga tot omul.
Am citit si art. 453
Antoanela Geaman a scris:

Instanta poate cenzura cheltuielile de judecata.nu e obligata sa va acorde toate cheltuielile de judecata.puteti face apel

Care poate fi motivul cenzurarii cheltuielilor?

Antoanela Geaman a scris:

Instanta poate cenzura cheltuielile de judecata.nu e obligata sa va acorde toate cheltuielile de judecata.puteti face apel

Am pus la un dosar chitante cu cletuieli de judecata pe care instanta nu le-a luat in considerare, din 3 chitante doar una s-a luat in calcul.
S-a dat si hotararea definitiva.
Ce este de facut in cazul acesta?
Cine deconteaza acele cheltuieli?
Multumesc
Buna ziua, am avut un dosar de uzucapiune care s-a judecat si am pierdut, am facut recurs si la fel, a fost pierdut desii mai multi avocati au spus ca trebuia castigat acest proces.
Am avut dovezi clare ca tinem acest teren de 40 de ani.
Se mai poate face altceva?