avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am pus la un dosar chitante cu cletuieli de judecata ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am pus la un dosar chitante cu cletuieli de judecata pe care ...

Am pus la un dosar chitante cu cletuieli de judecata pe care instanta nu le-a luat in considerare, din 3 chitante doar una s-a luat in calcul.
S-a dat si hotararea definitiva.
Ce este de facut in cazul acesta?
Cine deconteaza acele cheltuieli?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:25, 30 Ianuarie 2021
Instanta poate cenzura cheltuielile de judecata.nu e obligata sa va acorde toate cheltuielile de judecata.puteti face apel
Care poate fi motivul cenzurarii cheltuielilor?

Antoanela Geaman a scris:

Instanta poate cenzura cheltuielile de judecata.nu e obligata sa va acorde toate cheltuielile de judecata.puteti face apel

In hotarare scrie asa;
“In temeiul dispozitiilor art. 453 cod procedura civila, tribunalul va obliga apelantii in solidar catre intimanta la (... )la suma de (...) cu titlul de cheltuieli de judecata reprezentand onorariu REDUS DE AVOCAT.”
Daca se poate sa fiu lamurita mai clar, dumneavoastra spuneti ca instanta poate cenzura cheltuielile de judecata, avocatul spune ca “ instanta nu a vazut acele chitante”.
Totusi in hotararile astea ar trebui sa scrie clar motivul acestei compensari pentru ca nu toti avem studii de specialitate si ar trebui sa inteleaga tot omul.
Am citit si art. 453
Antoanela Geaman a scris:

Daca nu a acordat in totalitate onorariul de avocat ar fi trebuit sa existe o motivare a acestei reduceri.

Verificati nu numai dispozitivul hotarariii ci si motivarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in urma apelului meu instanța decide: respinge apelul ... nelu b nelu b Buna ziua! In urma apelului meu instanța decide: respinge apelul ca nefondat si obligarea apelantului (eu) sa plateasca intimaților 1,500 lei cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Cerere completare dispozitiv sau cale de atac, 2 chitante avocat omise din 3 seldom seldom Buna ziua, Am castigat recent un proces in care am efectuat cheltuieli de judecata, reprezentant onorariu avocat de 1500 ron. S-au depus 3 chitante de cate ... (vezi toată discuția)
Solidar este implicit, chiar daca nu e precizat in sentinta? Nicuvarga Nicuvarga In hotararea judecatoreasca [b]\\"paratii intimati sunt obligati sa plateasca suma de 8796,5 lei reprezentand cheltuieli de judecata\\"[/b]. Atat si nimic mai ... (vezi toată discuția)