avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Activitate Shabalin

Activitate Shabalin

Cât trebuie sa plătesc TVA dacă cumpar un apartament de la primărie in care stau cu chirie? Menționez ca am auzit ceva de legea 227/2015 ART 291 alin3 punct c cum ca as putea plăti doar 5% TVA dacă ma încadrez . Mi-aș dori sa stiu exact cât TVA plătesc la cumpărare
Buna ziua referitor la cazul meu . Locuiesc cu chirie având un contract valabil într-un apartament al primărie . Nu este anl . Doresc sa îl cumpăr dar nu prin licitație publica. Ce lege sau decret ma poate ajuta sa nu între la licitație publica și sa îl pot cumpara direct. Menționez ca in primăria unde locuiesc se produc numai erori și au foarte multă lipsa de cunoștințe ale ale legii .
Buna seara . Avem un contrat de chirie valabil in folosință deoarece este unica locuința. Chiria o plătim la primărie unde ni se da o chitanța la fiecare plata.

Rezolvatorul a scris:

Unde plătiți chiria ? Aveți un contract de închiriere valabil sau plătiți doar pentru lipsa de folosință ?

Buna ziua , locuiesc cu chirie într-un apartament al primărie de 40 de ani Menționez ca nu este anl. Am făcut cerere de cumpărare cu plata integrala la care mi sa răspuns ca apartamentul dacă doresc sa îl cumpăr trebuie sa între la licitație și acolo este posibil sa îl pot achiziționa. Vreau sa stiu dacă eu locuiesc deja in apartament de 40 de ani și am făcut cerere de cumpărare exista vreo lege sau decret in care sa nu mai între la licitație și sa îl pot cumpara direct?
Mulțumesc pentru răspuns . Da primăria este de acord cu vânzarea apartamentului iar suma cerută pot spune ca este chiar un pic mai mare de cât ar trebui .mi sa spus ca trebuie sa facă o întrunire și sa ia o decizie cu tot consiliul primărie , dar răspunsul este pozitiv pentru ca le este mult mai convenabil să-l vândă decât sa stau in chirie , chiria fiindcă o suma mică . De când depun cererea de cumpărare exista un termen legal in care primăria e obligată sa îmi răspundă ?
Buna ziua . Locuim într-un apartament de 40 de ani care i sa dat tatălui meu pe când lucra la fabrica . Ulterior primăria la cumpărat iar noi am continuat Ca și chiriași . Acum dorim cumpărarea acestuia și am dori sa știm cam cât durează și ce documente Sant necesare . Anul trecut a făcut primăria o evaluare dar lucrurile au rămas oprite deoarece trebuia sa plecam și nu aveam timpul necesar pentru a aștepta răspunsul lor . Apartamentul nu este in regim ANL este proprietate a primărie . Ni sa mai spus ca mu putem sa plătim in rate eu având 36 de ani iar soțul 45 . Cum putem face sa primim un răspuns rapid și o aprobare a cumpărări apartamentului ?