avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Locuim într-un apartament de 40 de ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Locuim într-un apartament de 40 de ani care i sa ...

Buna ziua . Locuim într-un apartament de 40 de ani care i sa dat tatălui meu pe când lucra la fabrica . Ulterior primăria la cumpărat iar noi am continuat Ca și chiriași . Acum dorim cumpărarea acestuia și am dori sa știm cam cât durează și ce documente Sant necesare . Anul trecut a făcut primăria o evaluare dar lucrurile au rămas oprite deoarece trebuia sa plecam și nu aveam timpul necesar pentru a aștepta răspunsul lor . Apartamentul nu este in regim ANL este proprietate a primărie . Ni sa mai spus ca mu putem sa plătim in rate eu având 36 de ani iar soțul 45 . Cum putem face sa primim un răspuns rapid și o aprobare a cumpărări apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: Shabalin , utilizator 14:19, 23 August 2020
Buna ziua,
Va adresati primariei cu o cerere si ei va raspund.
Primaria e proprietar, ea stabileste pretul si cu ea incheiati actele in modalitatea in care crede ea.
Trebuie sa faceti o cerere în scris la primarie,înregistrată cu nr de înregistrare și să așteptați primirea unui răspuns. In functie de raspuns mergeți la un av din zona dvs ,tb văzut dacă există o hotărâre de consiliu local pt vânzarea apartamentelor respective sau ce regim au.Faptul că stati de 40 de ani nu obliga primaria cu nimic,mai mult nu este obligată să va vândă în condițiile dorite de dvs poate exista o altă destinație pt imobilele respective,un fond de rezervă pt locuințe sociale etc.
Mulțumesc pentru răspuns . Da primăria este de acord cu vânzarea apartamentului iar suma cerută pot spune ca este chiar un pic mai mare de cât ar trebui .mi sa spus ca trebuie sa facă o întrunire și sa ia o decizie cu tot consiliul primărie , dar răspunsul este pozitiv pentru ca le este mult mai convenabil să-l vândă decât sa stau in chirie , chiria fiindcă o suma mică . De când depun cererea de cumpărare exista un termen legal in care primăria e obligată sa îmi răspundă ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , locuiesc cu chirie într-un apartament al primărie ... Shabalin Shabalin Buna ziua , locuiesc cu chirie într-un apartament al primărie de 40 de ani Menționez ca nu este anl. Am făcut cerere de cumpărare cu plata integrala la ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament GHERMAN ALINA GHERMAN ALINA in 1996 am incheiat o conventie cu Regia autonoma de gospodarire comunala si Locativa , din orasul meu , prin care aceasta se obliga sa imi vanda un apartament ... (vezi toată discuția)
Locuinta ContSters267190 ContSters267190 In anul 2002 am beneficiat eu si sotul meu de o locuinta cu chirie de la primarie . Criteriile de care s-a tinut cont au fost legate de faptul ca aveam fiecare ... (vezi toată discuția)