avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate xandi8207

Activitate xandi8207

edina a scris:

1) ţigarete - 800 bucăţi; (4 cartuse)
2) ţigări (cu o greutate maximă de 3 grame/bucată) - 400 bucăţi
3) ţigări de foi - 200 bucăţi
4) tutun de fumat - 1 kg

Produsele transportate în cantităţi superioare acestor limite se consideră, dacă nu se dovedeşte contrariul, a fi achiziţionate în scopuri comerciale . (Regulamentul (CEE) nr. 2913/92 al Consiliului de instituire a Codului Vamal Comunitar; Regulamentul Comisiei (CEE) nr. 2454/1993 privind dispoziţii de aplicare a Regulamentului (CEE) nr. 2913/92 privind instituirea Codului Vamal Comunitar)




eu sunt in anglia si chiar mi-ar conveni sa imi trimita mama prin colet cate 4 cartoane... e mult mai convenabil sa dau bani pe tutunul din romania decat pe cel de aici... un mic exemplu ar fi ca aici un pachet de Pall Mall este 6 lire si are 19 tigarete... acasa stiti si voi... am niste intrebari insa:

- exista o limita lunara ? sau se pot trimite N colete a cate 4 cartuse
- trebuie declarat continutul cand se trimite coletul si niste taxe suplimentare platite ? ca nu vreau sa creez mamei probleme

va multumesc
Asa cum zice si titlul... pe data de 1 noiembrie 2009 am fost concediati colectiv. Pe data de 15 noiembrie 2009 am inceput munca in UK cu contract si tot ce trebuie. Vreau sa vin in tara sa imi depun dosarul de somaj. Desi i-am facut mamei procura ca sa se ocupe de aceste lucru, cei de la fortele de somaj nu au acceptat. Am inteles de la un prieten ca daca lucrez in afara, nu am voie sa iau somaj. Ce sanse am sa iau acest somaj si ce pot face ca sa ridice mama somajul sau sa imi fie virat intr-un cont din tara ?
Răspuns la discuția pontaj semnat - situatie reala
bun.... maine le voi trimite o scrisoare cu confirmare de primire... care este termenul legal de raspuns ?
Răspuns la discuția pontaj semnat - situatie reala
am inteles... si in situatia in care in cel mai sigur caz ca vor refuza, nu-mi ramane decat calea instantei sa inteleg... nu ?
Răspuns la discuția pontaj semnat - situatie reala
nu le-am trimis eu.... eu am semnat pentru departamentul meu si apoi dupa ce s-au strans toate pontajele au fost trimise la Bucuresti unde e sediul central.... situatia reala o am in format electronic in excel... iar in 2007 am trimis directorului general pe email saptamanal situatia reala neprimind nici un raspuns... toate email-urile le am pastrate... si ce dovada ar fi ca am fost fortat sa semnez acele pontaje ireale ?
intrebarea mea este urmatoarea: s-au trimis la itm pontaje pe care le-am semnat cu 8 ore pe zi... desi in realitate situatia a fost alta... ce sanse mai sunt, daca mai sunt, pentru a recupera intr-un fel sau altul orele suplimentare ?

multumesc
Răspuns la discuția calcul ore suplimentare
In contractul individual de munca, asa este prevazut programul: 8 ore pe zi, 5 zile pe saptamana. In realitate am fost mai tot timpul doar 2 persoane in departament; programul departamentului fiind de 24 de ore.

Scrisoarea trebuie trimisa prin posta sau este ok daca o trimit prin intermediul email-ului? Ca dovada, am predarea de tura, numarul personalului angajat in acest departament si faptul ca departamentul are program de 24 de ore si de asemenea log-ul din software-ul departamentului. Si in scrisoare specific doar numarul de ore suplimentare sau si suma de platit ?
Răspuns la discuția calcul ore suplimentare
1. Cu somajul tehnic am inteles.
2. Cu orele suplimentare nu prea ma descurc. Stiu ca este pe luna norma de 8 ore (168, 174, depinde de luna) si ca ce depaseste sunt ore suplimentare. Eu ma refeream cum si cu ce procente se calculeaza.
De exemplu:
- intr-o zi de week-end muncita:
ar fi, 8 ore suplimentare + 8 ore suplimentare + 8 ore suplimentare de noapte.
- intr-o zi din timpul saptamanii;
ar fi, 8 ore suplimentare + 8 ore suplimentare de noapte.
E corect ?

Si ar mai fi situatia sarbatorilor legale, care iar le-am cam muncit 24 de ore, indiferent ca pica in timpul saptamanii sau ca pica in zilele de week-end, respectiv marti si miercuri. Daca pica intr-o zi de week-end, care daca stiu corect se plateste dublu si ziua legala tot dublu, atunci ar fi o zi de week-end x 4 sau ceva de genul. Ma incurc tare mult la calculele astea.

Pentru ca vreau sa le trimit o scrisoare prin care sa solicit plata orelor si in caz de refuz, sa ii actionez in instanta.
Buna ziua. Am si eu nevoie sa imi explice cineva cum se calculeaza orele suplimentare in urmatoarea situatie:

- contract individual de munca 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana
- in structura interna a societatii, week-end-ul este considerat in zilele de marti si miercuri
- salariu net: 1250 lei
- ore lucrate efectiv intr-o saptamana:
- luni: 24 de ore
- marti: liber
- miercuri: 24 de ore
- joi: liber
- vineri: 24 de ore
- sambata: liber
- duminica: 24 de ore

Si o alta intrebare separata: Exista vreo exceptie in lege prin care un angajator poate tine angajatii in somaj tehnic mai mult de 3 luni de zile intr-un an calendaristic ? Mai exact, eu am fost in somaj tehnic de pe 1 ianuarie pana pe 15 aprilie 2009.

Va multumesc
Buna ziua.

Problema mea este urmatoarea:

- in perioada 23.07.-26.07.2009 am avut un numar de turisti cazati
- in data de 23.07.2009 aveau tarif de cazare din timpul saptamanii
- pe data de 24.07.2009, in decursul zilei, tariful trebuia modificat in programul de receptie cu cel de week-end, care este mai mare
- pe data de 24.07.2009, am fost la munca de la ora 07:00 pana la ora 16:00 si am revenit la munca pe data de 27.09.2009
- in acest timp, au fost de tura colegii mei, care nici unul nu a modificat aceste tarife si s-a mers cu tarifarea din timpul saptamanii
- in data de 26.07.2009 s-au facturat serviciile turistice de catre colegi
- cand am venit la munca pe 27.07.2009, am constatat ca nu au moficat tarifele si ca suma ramasa nefacturata era in valoare de 755 Euro
- am facut sesizare catre directorul general, s-au facut hartiile pentru retinere salariala, cand la dezbaterea disciplinara am avut surpriza sa constat ca si eu voi plati aceasta paguba in mod egal cu ceilalti 3 colegi
- sedinta a durat aprox 2 minute, timp in care directorul general a zis ca aceasta decizie este hotararea lui personala si cui nu ii convine sa il dea in judecata

Acum, desi pe cartea de munca sunt trecut ca simplu angajat la receptie, respectiv tehnician in hotelarie, in structura complexului sunt ca supervisor receptie si acesta a fost motivul invocat ca trebuia sa supervizez si sa descopar din timp aceasta greseala.

Pot demonstra din programul de receptie, din log-ul fiecarei rezervari, cum ca colegii mei au mai modificat in trecut corect tarifele din timpul saptamanii cu cele de week-end si invers, fapt ce m-a determinat sa ii las in acel week-end nesupravegheati.

Penalizarea este de 1/3 din salariul net pana se acopera paguba.

Nu mi se pare corect sa platesc din salariu pentru greselile altora si mai ales ca in cea mai mare parte a timpului cat au stat turistii, nu am fost prezent fizic. Daca greseam eu, nu era nici o problema. Informarea si restul hartiilor privind retinerea salariala, le-am semnat cu "Nu sunt de acord" urmat de semnatura. De asemenea, nu am o fisa a postului semnata, nici o atributie primita in scris. Directorul mi-a spus intr-o discutie verbala intre 4 ochi, ca voi primi sub forma de prima banii inapoi. Dar m-am ars de multe ori pe vorbe si cred ca este doar o amagire ca sa treaca timpul si sa depasesc termenul de 30 de zile in care pot sa atac aceasta decizie.

Ce trebuie sa fac ca sa se anuleze aceasta decizie si ce sanse credeti ca am in aceasta privinta ?

Va multumesc anticipat si astept cu interes parerile dumneavoastra.