multumesc,
daca obiectul inscrisului include o revocare partiala a dispozitiilor testamentare anterioare poarta denumirea de codicil?
Daca de exemplu s-a revocat in totalitate testamentul este inscris revocator?
buna, ma bucura interesul tau si ma intreb cum ai intelege colaborarea?
Adresa mea este : alexa_smaranda@yahoo.com asa ca astept sa vedem ce trmiti interesant
Tema: spune-mi te rog care sunt reglementarile in Germania cu privire la regimul matrimonial de bunuri?
raspunsurile corecte au fost precizate de catre utilizatori, sfaturile sunt exacte si conforme
adaug numai intrebarea: succesorii sunt cei 4 frati aflati in viata? in cazul acesta este corect daca fratele care a inteles sa transmita (prin vanzare, donare sau cesiunea) cotei sale indivize de 1/4 unuia dintre frati, respectiv tatalui dumneavoastra care prin proceduri similare poate transmite catre orice persoana doreste si prin aceleasi metode cota sa de 2/4 (1/2) din intregul bun.
Specific insa ca nu se poate vorbi de o renuntare in favorem (in favoarea unuia dintre succesori) renuntarea fiind act uniilateral pur abdicativ, adica de fapt fratele tatalui a accpetat succesiunea s-a eliberat certificat de mostenitor in care sunt stabiliti cei patru frati mostenitorii parintilor, in final fiecare cu cota de 1/4 si ulterior prin vanzare, donare sau cesiune tatal dumneavoastra a primit cota indiviza de 1/4 de la fratele sau.
cam aceste operatiuni juridice trebuiau incheiate pana in prezent.
de regula apar asemenea erori atunci cand se incheie o tranzactie si se preia aceasta fara macar sa se verifice legalitatea ei.
am vazut in practica recent o astfel de minune prin care in urma unui partaj intre soti prin buna invoiala a ajuns ca intr-un dispozitiv sa se precizeze ca sotului cetatean sirian ii revin deplina propietate si posesie terenuri extravilane situate pe teritoriul Romaniei
In acest caz ce mai trebuie sa faca cetateanul sirian fericit in prezent de succesul repurtat impotriva fostei sotii?
buna, ideea este ca acea preemtiune care spui ca ar fi inserata in actele tale nu are legatura cred cu tine sau propietarul terenului
Preemtiunea este un drept constituit in temeiul unei legi si nu poate face obiectul unei conventii incheiate intre subiecte de drept civil. Prin preemtiune se intelege acordarea uneii prioritati la dobandirea unor drepturi unei categorii de persoane fizice sau juridice de drept privat dar exclusiv in temeiul legii deci nu inteleg ce legatura are cu actele tale
Se poate transpune acest termen in conventii dintre persoane fizice sau juridice dar nu se numeste preemtiune ci " pact de preferinta" este altceva.
Pana la urma ce natura juridica au actele incheiate cu proprietarul terenului, inteleg ca s-au incheiat numai acorduri de racordare la utilitati?
Ai incheiat un act numit: contract de comodat sau conventie de superficie? Sau citeste pe cate si vezi ce denumire juridica a dat actului notarul respectiv
deci nu este rau daca solicitati toata dobandirea anterioara sa o cunoasteti si chiar sa fie trecuta complet in contractul prin care veti cumpara. Dar aceasta probatio diabolica nu mai este in prezent uzitata avand in vedere ca prin extras de carte funciara se demonstreaza cine este actuall proprietar. Schita cadastrala este documentatia acel desen tehnica pe care in prezent in noul sistem de carte funciara numai se specifica numele proprietaruluii fiind irelevanta specificatia. dat atentie intabularea este Incheierea eliberata de biroul de carte funciara si care obligatoriu trebuie sa fie pe numele celor de la care cumparati
Sunt convinsa ca vi se va arata totul la notar, extrasul si certificat fiscal si atentie sa solicitati sa va arate adeverinta de la asociatia de propietari in temeiul legii 230/2007 caci daca lipseste actul este nul absolut
stai ca nu inteleg
Este vorba despre edificarea unei constructii pe un teren aflat in proprietatea altei persoane. Preemtiunea nu are nicio legatura poate te referi la dreptul de superficie.
Dreptul de superficie implica un regim juridic mixt adica un drept de proprietate pe constructie si un drept de folosinta asupra terenului aferent acestuia
Sa pricep si eu? Daca ai construit ai avut autorizatie de construire? Daca da atunci in mod sigur nu aveai cum sa o primesti daca proprietarul terenului nu isi exprima acordul scris pentru a se edifica constructia de catre tine.
Nu are relevanta ca acest drept de a construi pe proprietatea altuia este dobandit cu titlu gratuit sau oneros, el va dura pe toata perioada cat exista constructia. Vezi ce act ai semnat atunci cand a trebuit sa obtii autorizatia de construire.
as adauga ca trebuie gasit si registratorul de carte funciara care sa incrie ipoteca dupa sechestru
am vazut respingerea unei solicitari de notare de antecontract intr-o carte funciara in care era inscrisa si o ipoteca
Dar mai analizeaza si cod de procedura fiscala daca sechestrul cu pricina este de aceasta natura. (in general Directia Generala a Finantelor publice nu admite)
Despre un imprumut cu garantie imobiliara va indemn respectuos catre persoane fizice caci banci intelegatoare nu am intanit pana in prezent decat daca aveti buneeeee relatii cu conducerea.