avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Mintulescu Monica

Activitate Mintulescu Monica

Bună ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu urmatoarele : Sunt in CCC si primesc indemnizație crestere copil. Copilul implineste varsta de 2 ani in 15dec 2022. Tatal dorește sa isi ia luna - intrebarile mele sunt :
1. Cu ce dată ar trebui sa revin la serviciu/sa incep efectiv activitatea sa pot beneficia de stimulentul de insertie?
2. Cand trebuie tatal sa depunde documentele pentru a putea ramane acasa si care sunt acestea ?
3 .Am citit in OUG 111/2010 ca pot beneficia de acel stimulent de insertie si daca revin la serviciu dupa implinirea varstei de 2 ani a copilului ?? Cei de la agentia de plati nu sunt de aceiasi parere si sunt nedumerita .

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua ! In ce conditii se poate pensiona o mama cu 8 copii ? Vechime in munca aprox
42 ani , asistent pediatru . Mentionez ca pe perioada pandemiei a beneficiat de spor la salariu...acest spor va intra in calculul pensiei ? Cand si cum este mai avantajos in cazul unei decizii de pensionare ? Va multumesc
Buna seara ,
Am urmatoarea situatie :Mama lucreaza ca si asistent medical pediatru inca din 1980 si 8 nasteri. Stiam ca era in discutie o lege ref.la pensionare pentru mamele cu peste 3 copii. Este in vigoare o astfel de lege ? In ce conditii se poate pensiona apelang la acest lucru , care este modalitatea de calcul-sau cum se procedeaza in acest sens? Va multumesc anticipat
Buna seara ,
Nu s-a rezolvat nimic - a fost sedinta convocata la care nu s-a prezentat nici un vecin ( este mai usor sa te uiti pe geam ) ...si a doua zi ne intrebam :"ce facem cu acesti caini "???Cu politia la fata locului - "nu avem ce face "
Va multumesc oricum pentru raspunsuri si indrumari.

latka a scris:

Asta e legea:
[ link extern ]
Politia trebuie s-o aplice. Procedura e sa reclami acest fapt, nu exista nu are ce-i face decit daca nu vor s-o faca in cazul acelei persoane juridice.

"În cazul repetării contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 19), 21), 22) și 26) se dispune, de asemenea, măsura suspendării activității localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 și 30 de zile."

"Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
...........................
b) cu amendă de la 2.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 26);"

Buna seara ,
Ma intereseaza sa cunosc daca optez pentru nastere intr-un spital privat statul te poate sustine cu o parte din costul de nastere in baza unui decont eliberat de CASS?
Va multumesc
Da , dosarul este pentru pensionare limita de varsta .Cei de la casa de pensie au spus ca poate plati lunar timp de 8 luni .Noi doream sa stim daca exista posibilitatea de a plati integral suma aferenta celor 8 luni si astfel sa poata beneficia de pensionare. Multumesc

Carp Mircea a scris:

Deocamdata nu se poate cumapara vechime in munca.
Exista un proiect pentru asa ceva.
Contractul de asigurare pentru lunile ce urmeaza este valabil doar pentru deschiderea drepturilor la pensie ade limita de varsta.

Buna ziua , in situatia in care la dosarul de pensionare lipsesc 8 luni de munca pot opta pentru plata acestora la casa de pensii integral, sau lunar timp de opt luni ? Multumesc
Buna ziua .Am o cunostinta in varsta de 61 de ani testata pozitiv Cov.19.A urmat procedura normala -izolare 14 zile cu concediul medicsl aferent .Dupa aceasta perioada a repetat testul -iar pozitiv . Nemaiputand obtine CM a stat in izolare in baza concediului de odihna ( este corect) ?? Nu a mai sunat-o nimeni ..DSP..etc ..medicul de fam. I-a transmis ca nu are ce sa-i faca ....deci nu are nici un tratament....este speriata !! La spital nu o accepta pt internare!!! Cei de la locul de munca initial au acceptat sa ii accorde somaj insa acum ii trasnmit ca nu este posibil ....ce este de facut ? Va multumesc
Buna ziua, ne confruntam cu urmatoarea situatie: in fata blocului exista un spatiu cu curte inchiriat-sediu firma . De 1 an chiriasul a adus 2 caini care pe timpul noptii latra fara incetare . Impreuna cu locatarii care sunt deranjati de aceasta situatie am facut scris la politie +semnaturile acestora , insa nu s-a rezolvat nimic pe motiv ca nu are ce sa ii faca . Intrebarea est d.p.d.v legal care este procedura ? Va multumesc