avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate Jade1234

Activitate Jade1234

Buna! In urma cu 2 ani am fost implicata intr-un conflict. S-au intamplat mai multe dar o sa trec direct la subiect. Vecinul și soția lui care stau la 3 case dintanta s-au băgat în conflictul dintre concubinul meu și o cunoștință. Cei 2 vecini au sărit pe concubinul meu și l-au atacat lovindu-l cu o sticlă de bere in cap și sa il strângă de gât, iar concubinul meu s-a autoapărat lovindu-l pe vecin in nas provocându-i 28-30 de zile de spitalizare. Concubinul meu a avut 3-4 zile de spitalizare cu certificat medico-legal , poze și video. Deci problema stă în felul următor..vecinul nu vrea împăcare deși e vina lui ca s-a băgat nu avea ce căuta intr un conflict care nu era problema lui. Eu sunt singura martora care poate sa declare ce s-a întâmplat. Problema e ca am fost chemata de ceva vreme la declarație. Polițistul din zonă îl simpatizează foarte mult pe acel vecin și vrea cu orice forma să iasă învingător făcând pariu pe o ladă de bere ca concubinul meu va pierde. Cand am dat declaratia eram cu copilul meu de cateva luni care a plâns foarte mult și nu făceam față. Când a venit rândul sa zic ca concubinul meu s-a autoapărat polițistul a omis acest aspect intenționat și nu a scris! Eu am repetat de mai multe ori! Desigur ca nu il pot învinui direct pe polițist pentru ca eu am avut ocazia sa citesc declarația , dar fiindcă copilul plângea foarte tare doar am semnat și am ieșit. Am mers pe încredere, dar polițistul mi-a făcut fenta. Acum întrebarea mea este dacă aș merge să dau o noua declarație în care să mă justific și să zic ca nu am fost atentă și eram foarte stresată din cauza copilului , și adaug ca concubinul meu s-a autoapărat o să mă auto acuz? O să fiu acuzată de mărturie mincinoasă? Sau o să fiu iertată și o să mi se ia în considerare declarația? Mentionez ca declaratia este 100% sinceră decât acest aspect lipsește din declarație! Știu ca sunt vinovată ca nu am citit declarația deși era ceva extrem de important. Va rog ajutați mă cu un sfat pentru ca sunt extrem de stresată!
Mama nu are legatura, ea era in casa cu copilul cel mic cand sotul ei a iesit cu drujba. Inainte de a iesi cu drujba ea mi-a dat mesaj “Spune-i sa plece ca iese cu drujba la el”. Am folosit si acest mesaj in apararea lui.
Buna ziua! In urma cu cateva luni in spate am fost despărțită de concubinul meu cu care am doi copii. Era Decembrie 2022, el venise sa viziteze copiii era in jur de 18:00 seara. Tin sa mentionez ca eu stateam la mama. Sotul mamei (nu este tatal meu) atunci venise de la munca cand eu eram afara cu concubinul meu si copilul nostru cel mare. Dupa 5 minute , sotul mamei a iesit cu drujba afara si a inceput sa o accelereze spre concubinul meu amenintandu-l ca-l taie. Eu m-am bagat intre ei si am incercat sa ii despart pentru a nu se produce o tragedie. Atunci au venit doi vecini care nu aveau nicio legatura cu noi si au inceput sa-mi atace concubinul - ea cu o sticla de portelan in cap si el il prindea de gat (cei doi vecini , soți fiind ) atunci concubinul meu s-a aparat si l-a lovit pe vecin in zona fetei de vreo 2 ori. intrebarea mea este… daca concubinul meu poate avea vreo problema din moment ce el a depus plangere impotriva sotul mamei si impotriva vecinilor care s-au bagat neavând vreo treaba, nefiind in fata Porții lor ca sa ii deranjeze sau orice altceva. Au venit si l-au atacat fara ca el sa le faca nimic sau sa le zica ceva! Concubinul meu are certificat Medico legal pentru sticlele de portelan ce le-a luat in cap si lovituri in zona gâtului in jur de cateva zile de spitalizare pe cand Vecinul are vreo 20 si ceva de zile. Dar repet s-a aparat! A fost atacat de 3 persoane de sotul mamei cu drujba, de vecina si vecin! S-a aparat nu a avut vreo treaba cu ei! Eu sunt singura martora din seara respectiva care a vazut tot! Vecinii mint si spun ca concubinul meu ar fii impins o pe vecina si de aceea l-au atacat dar nu este adevarat! Spune-ți-mi va rog ce se poate intampla in privința asta!
Dar daca eu nu doresc deoarece mediul in care traieste cu parintii lui este nefavorabil pentru copil? Am si dovezi impotriva lui. Nu doresc sa trec copilul pe el deoarece ma ameninta ca mi ia
Buna! M-am despartit de iubitul meu (noi nu am fost cununați) având 2 copii acum 2 luni. In momentul respectiv eram gravida cu cel de al doilea copil. Insa cand am nascut nu i-am spus si nu l-am trecut in certificat ca tata al copilului. Ma ameninta ca ma da in judecată. Se poate asa ceva?
Buna! Sunt cu el de 4 ani si avem un copil de 10 luni impreuna. Nu suntem casatoriti. Insa de un timp incoace parintii lui se comporta foarte urat. In familia asta exista foarte multa violenta atat verbala cat si fizica. El nu poate face nimic fiindca este jignit si batut daca comenteaza. De plecat nu poate pleca fiindca casa lui este aici in aceasta curte, iar el nu vrea sa isi paraseasca familia. Eu nu pot trai aici, fiindca sunt batjocorita si injurata atat eu cat si copilul. S-au spus multe jigniri la adresa copilului meu cand era mic de 3 luni si nu mi se pare normal sa se jigneasca un copil. Nu sunt de acord cu asa ceva si nu pot permite ca copilul meu sa creasca intr-un asa loc. Vreau sa fug de aici fiindca de bunavoie nu pot pleca fiindca nu imi vor da copilul. Oare am sanse ca copilul sa ramana cu mine fiindca ei au o situatie mai buna. Trebuie sa precizez ca am casa unde sa stau, iar loc de munca imi gasesc. Mama mea ma va ajuta cu cresterea copilului pana ma stabilesc financiar