avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna! M-am despartit de iubitul meu (noi nu am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna! M-am despartit de iubitul meu (noi nu am fost cununați) ...

Buna! M-am despartit de iubitul meu (noi nu am fost cununați) având 2 copii acum 2 luni. In momentul respectiv eram gravida cu cel de al doilea copil. Insa cand am nascut nu i-am spus si nu l-am trecut in certificat ca tata al copilului. Ma ameninta ca ma da in judecată. Se poate asa ceva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 27 Noiembrie 2022
Nici nu trebuie sa va dea in judecata, tatal poate recunoaste copilul la starea civila sau notar. Daca intampina probleme o poate face in instanta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
gi-jane2, moderator
Dar daca eu nu doresc deoarece mediul in care traieste cu parintii lui este nefavorabil pentru copil? Am si dovezi impotriva lui. Nu doresc sa trec copilul pe el deoarece ma ameninta ca mi ia
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
Jade1234, utilizator
Nu este decizia dvs.
Tatăl își poate recunoaște copilul indiferent dacă sunteți dvs de acord sau nu.
E, nu vi-l ia nimeni. O sa exercitati impreuna autoritatea parinteasca, o sa aiba un program de relatii cu minorul si locuinta copilului va fi la dvs. O sa plateasca si pensie..
Daca recunoaste copilul, cereti astea un instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! În urma unei relații destul de lungi cu fostul partener ... ayramiaas ayramiaas Buna ziua! În urma unei relații destul de lungi cu fostul partener am rămas însărcinată. Toate bune și frumoase până pe la jumătatea sarcinii, ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate Turb Turb Buna ziua! Sunt mama unui copil nedorit de tatal lui. Ne-am separat inca decand eram insarcinata si nu am mai luat legarura intre noi deloc! Am nascut,nu l-am ... (vezi toată discuția)
Îl pot obliga pe tatăl biologic al copilului meu să-l recunoască? sunt amenințată cu expertiză psihiatrică din acest motiv Aura Daniela Aura Daniela Buna ziua! In anul 2013 am dat nastere unui copil care a fost conceput in timpul casatoriei mele ,dar nu cu sotul meu ,ci cu altcineva.Copilul a fost ... (vezi toată discuția)