Buna ziua! Sunt mama unui copil nedorit de tatal lui. Ne-am separat inca decand eram insarcinata si nu am mai luat legarura intre noi deloc! Am nascut,nu l-am declarat drept tata datorita circumstantelor mentionate! Dupa 3 luni de la nastere el imi spune ca vrea sa faca testul de paternitate si sa intre si el in drepturi sinobligatii fata de copil! Ba chiar ma ameninta ca daca ma opun o sa faca totul sa poata lua gustodia copilului! Prin ce proceduri poate el sa obtina testul de paternitate, daca eu nu sunt de acord cu asta! Va multumesc!
Nu e nevoie de nicun test, tatal isi poate recunoaste copilul si pt asta nu e nevoie de acordul dvs.
In ce priveste custodia copilului, sa isi ia gandul, insa cel mai probabil va obtine ca impreuna cu dvs sa exercite autoritatea parinteasca.
Ce aveti de facut e sa nu il bagati in seama si daca va da in judecat, vedeti atunci pt ce si va luati un avocat daca credeti ca e cazul.
Va dovedi ca el este tatăl.
Instanțele de judecată ajuta tatii in astfel de cazuri.Deci, instanta nu o sa va ajute sub nicio formă.
Daca vreti sa tergiversati puteti sa așteptați sa vedeti ce va face.
Daca merge la avocat ar trebui sa va notifice mai înainte de a deschide proces daca va merge la un avocat de buna-credinta.
Dacă câștigă procesul veti fi obligată la plata avocatului lui si la alte cheltuieli.
De aceea, este bine sa rezolvați amiabil.
El va fi obligat sa plateasca pensia de întreținere a minorului pana la 18 ani.
Test paternitate
Magda 2018
Buna ziua!Am un copilas de un an si ju.matate.Tatal vopilului vrea test ADN si imi cere sa l chem in instanta pt paternitate.Toate acele costuri(cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face
horisti
buna am o mare problema va rog sa ma ajuta-ti sint mama a 2 copii primul a fost cu fostul meu sot, am divortat de el si dupa o aventura am ramas insarcinata ... (vezi toată discuția)