avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate BaciuRobert

Activitate BaciuRobert

Buna ziua,

La declaratia 212 ca pfa, am venituri totale sub plafon cass pentru 2022, doar ca am optat pentru cass in momentul estimarii, acum cand trebuie sa depun declaratia din nou, trebuie bifata optiunea de cass datorat pentru ca am optat pentru acesta?
Buna ziua,

La declaratia 212 pentru pfa, ce se trece mai exact la numar document si data, se trece acel nr de ordine reg com? Exemplu: F22/123/1.01.2023, se va trece 123 la nr si 1.01.2023 la data?

Multumesc
Buna ziua,
Sunt angajat pe propria firma cu carte munca, cum imi pot trimite salariul de pe cardul se firma pe cel personal, trebuie facut ceva special, scris ceva la referinta, ?
Si pt salariu 3000 de lei brut cat este cel net?
Va multumesc anticipat.
Multumesc de raspuns.
Intrebarea, cred eu, e destul de clara, in momentul in care depasesc acel plafon, sunt obligat sa platesc CASS, care e 10% din acel plafon.

Si acum intrebarea, este vreo metoda prin care sa nu platesc acest 10% la CASS. Prin a ma angaja de exemplu?

Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

Ca si SRL daca obtineti venituri platiti impozit pe micro 1% sau 3% .
Poate va referiti la dividendele ridicate de catre asociat ca plafon de 30.600.

Oricum e neclara intrebarea.

Ca si SRL, daca depasesc venitul anual peste 30.600 de lei, voi plati CASS 10% din 30.600 lei.
Dar, daca ma angajez (CM de 2 ore), in propria firma, voi plati, in acest caz, pentru CASS 10% din 638 lei (+celelalte impozite), si nu va mai conta daca depasesc plafonu de 30.600 lei sau nu. Este corect?
Buna ziua, situatia sta in felul urmator. Sunt persoana fizica, fara vreo firma deschisa. Recent voi incheia un contract de colaborare cu o firma din portugalia, in care voi presta servicii de acasa (legate de it, 6201, 6202, scriu codurile pentru a intelege mai bine). Practic voi lucra ca un angajat, cu program fix, 40 de ore pe saptamana. Ei ma vor plati lunar cu o suma fixa (suma ce poate creste odata la 6 luni), ca ei sa ma plateasca ei au nevoie din partea mea de un numar de taxe asociat mie (CNP sau RO spre exemplu) pe care-l vor mentiona pe o factura lunara (pentru salariu), eu prin asta inteleg ca va trebui sa-mi infiintez propria societate (SRL sau PFA), si ca factura sa fie facuta pe firma mea.

Intrebarea mea este, trebuie obligatoriu sa-mi infiintez o societate si aceasta sa apara pe factura, sau pot folosi CNP-ul ca si Numar de Identificare pentru Taxe (adica cel care va aparea pe factura cu salariul), si eventual sa completez un formular ceva lunar/anual pentru a plati obligatiile fiscale (impozit venit/profit..)?

Va rog sa-mi spuneti ce posibilitati am.

Va multumesc.
Buna ziua. Este vorba de pfa manichiura, se poate sa functioneze fara casa de marcat prin contract de colaborare cu alt pfa ce detine casa de marcat si punctul de lucru?
Buna ziua. Detin PFA manichiura cu punct de lucru ambulant (am depus acte pt punct fix, adresa sediului), in cazul in care doresc sa.mi desfasor activitatea la un alt punct de lucru fix (salon), cum anume trebuie fiscalizata casa de marcat, poate fj trecuta ambulant, adresa sediului sau trebuie obligatoriu adresa salonului? Mentionez ca este un alt PFA in salon care sta in chirie, se poate face contract de colaborare cu acesta, si fiscalizata casa pe punct de lucru ambulant?