Buna ziua .
Am o masina pe numele meu , lasata tatalui meu sa se foloseasca de ea , dar fara comodat . Eu sunt plecata din tara .Ieri a fost lovita de o alta masina , vinovat fiind soferul celeilalte masini.Au mers la politie , s-a facut PV cu daunele , apoi tatal meu a mers la sediul societatii de asigurare. Acolo i s-a cerut procura ca sa fie atasata la dosarul de dauna.Ce nu inteleg eu , ii trimit contract de comodat pe care merg eu sa il fac la consulat sau procura sa incaseze in contul lui suma pentru reparatie si sa ma reprezinte?Daca eu sunt proprietarul si numele meu este si pe talon si pe asigurare , de ce ar mai avea nevoie de procura?
DAm reusit sa dau de ea.Pe arest aici in Bucuresti, am inteles ca urmeaza sa fie transferata la Targsor. Ptr. frauda i se aplica noile reguli din codul penal ?Adica are sanse sa scape ?Nu ii stiu exact condamnarile , stiu ca parca ar avea pedepse contopite.O sa incerc sa aflu exact.
Multumesc !
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.Si daca nu sunt ruda cum ar trebui sa procedez ca sa o vizitez?Nu are rude sa o ajute si mi-a cerut ajutorul cand era in italia , dar aici nu am putut sa iau legatura cu ea...Multumesc anticipat.
As dori sa va intreb unde se aduce un urmarit international prins in italia?Stiu ca a fost prinsa, pentru ca este femeie , in Torino si adusa in Bucuresti.As vrea sa merg la ea , dar nu stiu unde este retinuta ,nu am idee ...Ma puteti ajuta sa imi dati informatii ?Exista un loc special sau este posibil sa fie la Rahova sau Jilava?Multumesc.
Am fost azi la primarie si am vb. impreuna cu vecinii terenului despre problema.De acolo mi-au zis ca am dreptate daca am actele cum ca in cadastru,intabulare,urbanism spune ca acela e terenul meu,pai acela este.Si domnilor le-au cerut cadastrul,pe care nu il au.Le-au zis sa il faca si dansii ca sa vada ca trebuie sa se mute cativa metrii in stanga,pentru ei nu ar fi o mare problema nu au nicio constructie sau gard,doar vie si porumb.Dar sustin ca nici morti nu se muta de acolo,ca ei au terenul dinaintea mea.Eu ii inteleg,dar daca asa spun coordonatele si masuratoarea de acum,nu e vina mea.Nu stiu cum sa ii conving...
Anul trecut in decembrie am cumparat un teren.Am primit cadastru ,intabulare.
De curand am fost sa fac trasarea terenului,conform cu coordonatele dupa cadastru.
Spre stupoarea mea,terenul nu se afla unde il stiam eu,ci la vreo 10m in stanga.Am pus topograful sa verifice inca o data pe GPS coordonatele pentru ca intrasem pe terenul vecin,care era la fel neingradit.
L-am sunat pe cel care mi-a vandut,mi-a zis ca daca asa arata GPS-ul atunci ala e terenul si ca nici el nu stia unde e exact pentru ca el il luase initial de la altcineva ca sa construiasca si sa vanda.Si ca e posibil sa fie gresit pozitionate parcelele vecine din cauza sistemelor de masuratoare vechi.
Eu acum daca am cadastru si intabulare cu coordonatele care imi arata ca acela e terenul,iar un satean vine si spune ca nu e acela terenul meu,ca al meu e mai spre dreapta ,fiindca acolo e al lui?Nu am vazut cadastru terenurilor vecine si nici nu stiu daca voi avea ocazia.
La primarie se pot rezolva aceste probleme care apar din cauza noilor sisteme de coordonare(gps,satelit etc.) si cele vechi(pasi,pari etc)?Sau care e solutia?Vreau sa rezolv o data sa stiu daca iau terenul din acte sau celalalt?
Multumesc.
Buna ziua.
Am cumparat un teren in com.Branesti,jud.Ilfov ,cu o deschidere de 15,3 la strada si 14,75 in spate.
Am scos certificatul de urbanism in care se specifica sa las 3.5 m pe laterale.Distanta se poate reduce la 2m pe una din laturi cu conditia ca distanta pana la locuinta invecinata sa nu fie mai mica decat inaltimea la streasina a celei mai inalte.Deci eu daca las 3.5+3.5 raman cu 7,75m sa construiesc o casa,pentru ca am inteles ca trebuie sa respect deschiderea de 14,75 nu de 15,3 ,deoarece cea din urma nu este dreapta.
Este normal sa ma oblige sa construiesc pe 7,75?Stiu ca in legislatie zice ca sunt 1,90m sau cum cere urbanismul.Dar totusi mi se pare ca imi impun sa fac o cocioaba nu casa.Cum sa procedez ca sa respect legea ,si anume sa las 1,90 sau 2m cum zic ei pentru ca eu nu am vecini ,langa terenul meu sunt vii si pe stanga si pe dreapta.Ma pot lega de asta si sa le cer sa schimbe in urbanism conditia asta?Multumesc
Si daca fac acest lucru, ma va ajuta sa beneficiez de indemnizatia de mama?pentru ca planuiesc sa raman insarcinata si stiu ca am nevoie de cel putin 12 luni de vechime ca sa o pot lua.Este suficient sa merg doar la Casa de pensii sa achit?Multumesc !!!
Buna seara.
As dori sa stiu daca imi pot plati din urma contributiile necesare si sa nu lucrez in fapt.Se poate doar sa merg eu sa le platesc de exemplu , pentru 6 luni pe salariul minim,sa imi bag cartea de munca undeva la o firma si sa imi achit singura contributiile?As dori sa imi mearga cartea de munca inainte si sa le achit eu pentru a avea pe viitor si eu anumite beneficii.
Sotia se intelege cu cumnatele(care sunt ca si ea,sotii ale fratilor decedati),singurul frate supravietuitor este cel care sta in casa.O sa o informez ce cai are.
Multumesc pentru ajutor.