Buna ziua !
Nu stiu daca aici este locul unde ar trebui sa pun urmatoarea intrebare,dar voi incerca.
Care este procedura si procentul de redirectionare a cotei din impozitul pe venit/profit catre un ONG, in cazul unei Intreprinderi Individuale ?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns ?
Va multumesc !
Buna ziua ! Reprezint un ONG.
Urmeaza sa construim o cladire pe un teren dat de catre primaria unei localitati, pentru construirea unui after school. Terenul ne este dat cu contract de superficie pe o perioada de 11 ani, timp in care noi sa functionam cu acest after school.
"Problema" este ca ei vor ca si clauza trecuta in contractul de superficie, faptul ca dupa cei 11 ani cladirea sa devina proprietatea lor. Noi nu am avea o problema in aceasta privinta, dar legal se va putea face asta ?
Cladirea va fi construita cu bani dintr-un proiect european, nespecificandu-se nimic in acest sens in ghidul proiectului.
Deci, legal putem trece la primarie cladirea, dupa acei 11 ani ?
Va multumesc !
Buna ziua ! Am un ONG si folosesc masina personala, Se poate deconta benzina ? Trebuie facut contract de inchiriere masina ? Unde ar trebui inregistrat ? Daca se poate trebuie intocmite foi de parcurs,delegatii etc ?Va multumesc anticipat pentru raspuns !
Buna ziua !
Un ONG din Romania poate primi de la firme din Anglia sponsorizare?
Oare exista si in Anglia aceea redirectionare de 20% din impozitul pe venit / profit ?
Infiintare Afterschool.
Buna ziua !
Am un proiect de infiintare afterschool prin ONG-ul pe care il conduc.
Pentru avizele de la DSP si DSV, firma de consultanta imi solicita codul CAEN, ei identificandu-l din statut ca fiind 8891. Ideea este ca el nu apare pe nicaieri, nici pe formularul 010, nici in statut si nici in vreun act al ONG-ulu.
Cei de la ANAF, spun ca nu este treaba lor... Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc !