avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Activitate Ana-maria.a

Activitate Ana-maria.a

Buna ziua! Cum se poate rezilia un contract între mine și avocat? I-am scris motivele și nu mi s-a dat niciun răspuns, timp între care am plătit alt avocat pentru a ma reprezenta.
El este de acord cu divorțul, în reconventionala a scris ca este de acord cu divorțul dar în cazul în care nu o sa mai fiu eu sa se tina cont de ea.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu va puteți recupera banii.
Discutati cu el sau platiti alt avocat sa va facă pe reconventionala ceea ce ar fi de făcut.
Daca s-a făcut reconventionala procesul se va complica si va deveni complex.

Buna ziua! Am plătit un avocat suma de 4000 lei pentru a depune acțiunea de divorț, iar acum pentru a răspunde la o cerere reconventionala mi s-au cerut alți bani. Cum trebuie procedat pentru a rezilia contractul și a mi se înapoia o parte din bani? Pentru ca 4000 de lei doar pt a depune acțiunea de divorț este exagerat.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Mi s-a spus ca ce am plătit este pentru tot procesul doar ca aceasta este o alta acțiune

Avocat Neagu Elena a scris:

Depinde ce scrie in contractul de asistenta juridica pe care l-ati incheiat cu acel domn avocat.
La cum povestiti, cred ca vi se percepe un onorariu etapizat. Sa va asteptati si la costuri suplimentare pentru reprezentarea la fiecare termen de sedinta.
Ori clarificati situatia cu avocatul ori va angajati un alt avocat cu care sa vorbiti aceeasi limba.

Buna seara! Am depus acțiunea de divorț în iunie 2020, soțul a depus o cerere reconventionala unde eu sunt obligata în 10 zile sa răspund la ea.
Am un avocat, cu el am depus și acțiunea de divorț și am plătit toată suma ceruta de la început, iar acum pentru a răspunde la cererea lui reconventionala mi s-a spus ca va trebui sa ii plătesc alta suma care va fii în funcție de ce scriu. Este corect asa ceva?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Exista vreun motiv pentru care judecatorul nu ar pronunța divorțul? Mie mi s-a spus ca pana nu se pronunța divorțul sa nu ma afișez cu altcineva pentru ca va veni cu probe ca am pe altcineva acum și nu mi se va acorda divorțul.
Mulțumesc pentru răspunsuri.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dacă soțul va fi de acord cu divortul puteti termina la primul termen de judecată.
Daca nu este de acord aveti sanse sa terminați procesul la al doilea termen de judecata.
Nu termenele constituie marea problema ci pana ajungi la primul termen de judecata pentru ca acum nu se mai fixeaza direct termenul de judecată ca in trecut ca sa poți finaliza în 30 de zile.

Se poate pronunța divorțul de la primul termen?
Nu a fost anulata pentru ca pe 26.10.2020 a răspuns el la întâmpinare, pe mine m-ar interesa dacă eu acum am intrat într-o relație și el ar veni cu probe ca am alta relație, dar nu de când locuiam împreună, ci după 4 luni de când am băgat acțiunea de divorț, va fii o problema la acordarea divorțului?

Avocat Neagu Elena a scris:

Dacă cererea a fost redactata si depusă de avocat, fără a exista riscul sa fi fost anulată pentru neindeplinirea anumitor conditii de fond sau forma, ar fi trebuit sa aveti termenul de judecata stabilit pana acum.
Discutați cu avocatul dvs si vedeti exact situatia dosarului.
Daca nu aveti avocat, contactati unul de pe forum sau recomandat pentru a verifica starea dosarului. Poate cererea a fost anulată si nu stiti.

Buna ziua! Am înaintat acțiunea de divorț în iunie 2020 iar pana în prezent nu s-a fixat niciun termen. (divorț fără copii). Acum am intrat într-o relație. Din momentul în care am înaintat acțiunea de divorț, fiecare își vede de viata lui? Dacă va veni cu dovezi ca am pe altcineva acum după 4 luni de când am înaintat acțiunea de divorț chiar dacă nu s-a fixat primul termen, se poate ca judecatorul sa nu îmi acorde divorțul?