avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Anca46

Activitate Anca46

Tot repetați aceste articole dar nu dati un raspuns clar scurt si la obiect. Incercati sa faceti un efort pentru ca articolele ne can baga in ceata. Au sau nu studentii si elevii de postliceală drept de alocație de la stat? Apropo elevii de postliceală au drept de abonament stb gratuit ca orice alt elev...iar studentii o reducere de 50%. In concluzie care e realitatea? Mulțumesc pentru efort!

Cornel Vasile a scris:

Legea 61/1993
art.1
(1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare.
(2) Beneficiază de alocaţie de stat pentru copii toţi copiii în vârstă de până la 18 ani.
(3) Alocaţia de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora.
.....


Discuție Student invest
Buna ziua,! De cand poate fi accesat creditul pentru studii, Student invest?
Medicul de familie este din ilfov iar medicul oncolog din București. Oncologul mi-a eliberat concediu medical pe CASS MB iar angajatorul cere pe IF. Medicalul este pe cod 14. Nu stiu cine are dreptate si cine nu, dar stiu ca am obosit sa fiu intre ei. Ideea este ca nu stiu ce sa fac. Exista vreun articol de lege care poate clarifica pb? Mulțumesc!
Buna ziua! Imi cer scuze ca revin asupra acestui subiect dar nu inteleg daca scoala postliceală se incadreaza in cea profesionala Care este legea care clarifica aceasta problema ? Mulțumesc

Cornel Vasile a scris:

Beneficiază de alocație de stat pentru copii toți copiii în vârstă de până la 18 ani.

Alocația de stat pentru copii se acordă și tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora.

sotul meu este cetatean non UE cu permis de sedere in RO de aproximativ 30 de ani. Datorita colapsului financiar si armat in care se afla tara natala (Liban) ar vrea sa isi aduca sora impreuna cu sotul si copiii acestora ,aici. Cum este posibil acest lucru? Daca nu o poate face el as putea depune cererea in numele meu? Unde?
multumesc frumos!
multumesc!
elevii de postliceala care lucreaza cu jumatate de norma ,mai primesc alocatie de la stat? A terminat clasa a XII anul acesta si s a angajat dar in toamna va incepe si cursurile postliceale.
La contractul de intretinere pe viata, ce costuri notariale sunt? Se plateste inclusiv impozitul ?
multumesc mult