avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Activitate elisabeta2323

Activitate elisabeta2323

Buna seara!
Va rog frumos, sa ma indrumati in legatura cu problema ce urmeaza sa o expun:
Parintii mei biologici, ambii in viata, casatoriti, vor sa imi faca act de proprietate pe un apartament al lor (ambii figureaza in contract) . Problema, apare, ca mai am o sora vitrega, mai mare, din partea tatalui, nu știu daca are relevanta dar voi expune faptul ca este plecata din tara, tatal meu si ea nu au vorbit niciodata, el doar si-a respectat atributiile si anume pensia alimentara, atat timp cat a considerat legea, adica 18 ani, deoarece nu si-a continuat studiile, amândouă suntem majore. Cum pot face parintii mei sa imi ofere apartamentul? Act de vanzare cumparare stiu ca nu este posibil deoarece ar insemna sa le platesc suma apartamentului, suma reala (nu dispun de aceasta suma), donatia stiu ca se ataca, testamentul nu ne ajuta deoarece ei vor ca proprietatea sa fie a mea acum, nu dupa deces.
Va mulțumesc!
Răspuns la discuția Conducere fara permis
Buna ziua!

Anularea suspendarii executarii pedepsei.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ce solutie ati avut in dosarul judecat? amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere?

Răspuns la discuția Conducere fara permis
Mda, mulțumesc. Parca avocatii erau sa apere un caz, si din moment ce "pare" pt ce sa mai apelez sa mai platesc un avocat? Spre exemplu, din moment ce mi-ati trantit aceasta parere ce sens ar avea sa apelez la dvs sau la un coleg, sa dau banii degeaba? 0 barat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pare ca veți ajunge după gratii.
Nu este vorba doar de perseverenta infracțională.
Apelati la avocat ca sa va studieze cazurile și sa vada exact ca sa va informeze exact.
Și judecatorii fac la fel ca avocatii în astfel de cazuri.

București 2023

Buna ziua,
As dori opinia unui avocat sau a cuiva care a trecut prin urmatoarea speță :

Am avut mai multe dosare penale datorita conducerii fara permis, care s-au soldat cu serviciu de probatiune, munca in folosul comunității, reabilitare. In acest moment am terminat cu serviciul de probatiune pe care l-am dus cu bine la capat.
Problema este urmatoarea - in timp ce eram in serviciu de probațiune, am mai condus inca o data fara permis si am fost prins, întocmindu-mi-se un nou dosar penal in anul 2019. Acum, dupa 3 ani si jumatate, am fost sunat de catre un agent de politie sa vin pt a imi lua o noua declaratie, desi in 2019 la momentul respectiv am dat deja una. Sunt așteptat in aceasta saptamana la sectie.
Am dreptul sa nu declar nimic?
Ce se întâmplă daca nu ma prezint?
Si mai mult de atat, daca se ajunge in instanță care ar fi consecintele?
Mulțumesc anticipat!
Discuție Procura, notari
Buna ziua
Am o problema, mama mea fiind nedeplasabila, destul de bolnava doreste sa imi faca procura pt a avea acces la contul sau bancar. Din pacate am sunat la toti notarii din buzau, sau aproape toți pe care i-am gasit pe internet si niciunul nu se deplaseaza la domiciliu (contra cost evident). Ce este de facut in acest caz? Cum pot face acest act in aceasta situatie? Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune
Este o suma destul de mare pt a putea fi tinuta in casa. Multumesc de sfat

gi-jane2 a scris:

ca sa nu platiti si notarului pt dezbaterea succesiunii, poate ii scoate de la banca is ii tineti in casa si asa va vor trebui de cheltuiala.

Discuție Succesiune
Buna ziua
Mama mea, grav bolnava, neavand multe sperante de viata de la medici, are un cont bancar la cec. Dupa moartea ei, eu fiind singurul copil, facand succesiunea am dreptul la bani? Mentionez ca tatal meu, adica sotul ei, dar si mama ei, adica bunica mea se afla in viata. Va trebui sa impart banii cu ei? Multumesc
Răspuns la discuția carte de identitate
Am sunat si eu intre timp, iar timpul de asteptare s-a marit la 90 de zile. Si au spus ca materialele nu au mai sosit

Raducc a scris:

Aparent ce mi s-a comunicat era doar o promisiune. Poate avem noroc si se rezolva in timp util

Răspuns la discuția carte de identitate
Multumesc de raspuns. Indraznesc sa intreb... Bucuresti? Sector 3? Sper sa fie asa cum zici si sa ne rezolve. De unde ai primit acest raspuns? Multumesc!

Raducc a scris:

Si eu astept de mai bine de 30 de zile. Am sunat acum la Evidenta Populatiei si au spus ca pe 26 (vineri) le printeaza pe toate si le vom primi saptamana viitoare.

Buna ziua!

In urma divortului , am revenit la numele de domnisoara, cartea de identitate inca nu a fost emisa pe motivul crizei de plastic la nivel national , deja am o luna de cand astept si trebuie sa plec pe la jumatatea lui aprilie din tara , stiu ca mai exista varianta pasaportului dar nu am , si nici nu pot face unul fara buletin. Am incercat obtinerea cartii de identitate la urgenta , am zis ca eventual cumpar biletul de avion si justific plecarea mea, platesc taxa eventuala insa de la ghiseu am fost pur si simplu respinsa cu cererea de urgenta . Ce ma sfatuiti sa fac? Am inteles totusi ca buletine se fac, chiar si la urgenta . am doua motive esentiale pt care imi doresc dreptul legal de a avea buletin...schimbarea numelui si plecarea in alta tara. Multumesc