avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate

Buna ziua!

In urma divortului , am revenit la numele de domnisoara, cartea de identitate inca nu a fost emisa pe motivul crizei de plastic la nivel national , deja am o luna de cand astept si trebuie sa plec pe la jumatatea lui aprilie din tara , stiu ca mai exista varianta pasaportului dar nu am , si nici nu pot face unul fara buletin. Am incercat obtinerea cartii de identitate la urgenta , am zis ca eventual cumpar biletul de avion si justific plecarea mea, platesc taxa eventuala insa de la ghiseu am fost pur si simplu respinsa cu cererea de urgenta . Ce ma sfatuiti sa fac? Am inteles totusi ca buletine se fac, chiar si la urgenta . am doua motive esentiale pt care imi doresc dreptul legal de a avea buletin...schimbarea numelui si plecarea in alta tara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:24, 12 Mai 2021
Si eu astept de mai bine de 30 de zile. Am sunat acum la Evidenta Populatiei si au spus ca pe 26 (vineri) le printeaza pe toate si le vom primi saptamana viitoare.
Multumesc de raspuns. Indraznesc sa intreb... Bucuresti? Sector 3? Sper sa fie asa cum zici si sa ne rezolve. De unde ai primit acest raspuns? Multumesc!

Raducc a scris:

Si eu astept de mai bine de 30 de zile. Am sunat acum la Evidenta Populatiei si au spus ca pe 26 (vineri) le printeaza pe toate si le vom primi saptamana viitoare.

Aparent ce mi s-a comunicat era doar o promisiune. Poate avem noroc si se rezolva in timp util
Am sunat si eu intre timp, iar timpul de asteptare s-a marit la 90 de zile. Si au spus ca materialele nu au mai sosit

Raducc a scris:

Aparent ce mi s-a comunicat era doar o promisiune. Poate avem noroc si se rezolva in timp util

Ultima modificare: Miercuri, 31 Martie 2021
elisabeta2323, utilizator
Urgenta este maxima doar daca poate fi justificata cu documente. Daca aveti un contract de munca ori o adeverinta din partea angajatorul din strainatate cum ca la data x trebuie sa va prezentati la serviciu, atunci puteti formula sefului serviciului o cerere de solicitare a actului de identitate in regim de urgenta.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2021
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie in strainatate imediat dupa casatorie malina1987 malina1987 Buna ziua, Luna viitoare ma voi casatori si la 2 zile distanta vreau sa plec in Turcia. Am fost zilele astea la Pasapoarte care mi au spus ca indicat ar fi ca ... (vezi toată discuția)
Neclaritati privind cartea de identitate soringoldenkid soringoldenkid Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o chestie. Sambata urmeaza sa ma casatoresc iar sotia mea va trebui sa schimbe buletinul ceea ce am inteles ca dureaza cam ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat!!! andreea_sory andreea_sory Buna ziua!Am nevoie urgent de ajutor....mi-a expirat buletinul in 09februarie2010....trebuie sa ajung acasa saptamana viitoare ce po sa fac pot trece ... (vezi toată discuția)