avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate V7A7

Activitate V7A7

Multumesc pentru atentia acordata!O sa fiu mai precis si o sa pun ideile cat de cat in ordinea cronologica

1. Reparatorul a intocmit deviz si factura catre asigurari in valoare de 52000 ron.
2.Eu am semnat o cerere de despagubire de 52000 ron.
3.B.C.R a refuzat devizul si implicit cererea motivand ca reparatorul, cu toate ca nu este acreditat de ei, il accepta la plata cu 28000 ron diferenta apare din pret piese si diferenta de coduri(mai nou au un program Auditex care cred ca are probleme!)
4.Eu am solicitat devizele de la cei doi in ideea de a descoperii ce se intampla.
5.Trecusera deja 4 luni de cand masina era la reparator si 3 luni de cand asteptam raspunsul de la B.C.R.
6.Dupa ce am studiat cele doua devize am gasit neconcordante majore intre deviz real facut de reparator si devizul facut de B.C.R in urma folosirii de fotografii facute de inspectorul local si calculate de meseriasul de la cetru (in prezent acceptul se da se la Bucuresti,agentii din provincie decat fac constatari).
7.Dupa comunicarea diferentelor constatate le-am comunicat celor de la B.C.R,care au marit acceptul la 32000 ron.
8.Din cauza ca situatia parea fara iesire ,am refacut cererea ptr aceasta suma considerand ,,ca nici banii acestia nu-i mai vad".
9.Reparatorul a incasat cei 32000 de la asigurator si normal ca pe restul pana la 52000 i-am platit eu
10.Mentionez ca aceste relatari s-au intins pe 5 luni si 4 zile ,timp in care plateam ratele de leasing si implicit asigurarea CASCO dar nu foloseam masina ,ea fiind sechestrata in sevice-ul reparatorului pentru neplata.
11.Toata corespondenta cu reparatorul si asiguratorul am pastrat-o pentru a cauta o solutie de a-mi recupera acesti bani!

In speranta ca am fost mai precis,va multumesc pentru sprijinul acordat!.

Am cerut reparatia pe CASCO (cu regres) in ideea ca cei la care am CASCO (B.C.R)sunt mai seriosi decat cei la care avea cel care m-a lovit R.C.A-ul.
Masina fiind in primul an de leasing cred ca firma de leasing a facut asigurarea pe cel putin valoarea masinii (este vorba de HONDA CR-V diesel).
Cererea de despagubire s-a facut conform deviz service pe 52000 ron ,in prima faza(dupa circa 4 luni) fiind acceptati la lata 28000 ron.
Dupa ce am inceput sa intreb DE CE? la B.C.R si dupa ce mi s-a trimis si devizul intocmit de cei de la BCR si am inceput sa invat parti si piese de masina am comparat cele doua devize .
In urma acestei comparatii s-a schimbat acceptul adica a mai crescut cu 5000 ron adica oamenii BCR au recunoscut ca au dat unele piese care nu trebuia,altele nu le-au dat ,altele le-au dat sub alte coduri (deci altceva) si altele nu au vrut sa le dea cu specificatia ca merg si asa,cu toate ca din fotografii se vede clar ca sunt compromise.Exemplu ; nu au acceptat schimbarea cadrului motor (care este piesa pe care se sprijina intreaga masina) cu toate ca era deformat!
Pe scurt : In urma unui accident am ajuns cu masina (cumparat-n leasing la care platesc inca) la service.Problema este ca dupa 5 luni am reusit sa scot masina din service dupa ce am achitat o factura de 200.000.000 lei vechi cu toate ca masina are asigurare CASCO la B.C.R asigurari ,contract care este obligatoriu inclus in contractul de leasing.Pe scurt s-a emis in urma unui deviz o factura de circa 500.000.000 lei din care B.C.R a achitat 300.000.000.Intrebarea mea este cum si de la cine imi recuperez prejudiciul!?
ghola a scris:

elianaraulea a scris:

Buna ziua!

Am rugamintea sa ma ajute cineva in legatura cu inregistrarile contabile pe care le implica un astfel de contract, si anume:
- inregistrarea efectiva a cesionarii partilor sociale
- inregistrarea impozitului pe veniturile din investitii (calculat si achitat de catre cesionar cf.art.66(3),(4) si 67(3)(b) din Codul Fiscal.
Va multumesc anticipat

Arhiva cu acte se preda sau ramane la cesionar?
Un eventual control de fond unde merge dupa cesiune?

Exista un caz la care putem face trimitere ,in care a primat prima intabulare?(poate exista undeva in jurisprudenta).
Poate exista speta sau din experienta dumneavoastra,este vreun avantaj in cazul unei actiuni in granituire cauzata de suprapunerea unui cadastru in coordonate locale (pe un procent din suprafata)peste unul in coordonate stereo?
Mai precis se suprapun doua terenuri pe o anumita portiune,amandoua au cadastru si sunt intabulate numai ca la momente de timp diferite si unul este in stereo iar celalalt in locale.
In cazul unei actiuni pentru granituire ce primeaza?
Va multumesc f.f.mult ptr.interesul pe care-l aratati vis-a-vis de aceasta problema.

Revin un pic asupra problemei.

1.S-a sesizat suprapunerea de cadastre in momentul solicitarii intabularii.
2.Vecinul cu care exista suprapunerea are cadastru in stereo,eu in locale,al lui este facut primul(date aflate recent).
3.Suprapunerea este de 410m pe care o desparte gardul construit de el (de fapt de cel care i-a vandut lui) in doua 250mp ai lui la mine si 160mp ai mei la el.
4.El cand a cumparat, a cumparat cu gard pus (am fotografii de la un evaluator).
5.Cei de la intabulare au cerut sa avem declaratii date si eu si vecinul ca renutam la suprafetele de teren respective.
6.Vecinul cand a aflat ca pierde mai mult ca mine (cu 90mp) mi-a solicitat o suma de bani f.mare pentru a-mi da aceasta declaratie,adica vrea sa-mi vanda cei 250mp care sunt pierduti de el.
7.Se vede clar ca vecinul profita de faptul ca eu am nevoie urgenta de intabulare(constructia este facuta cu credit si banca solicita acest lucru).
8.Sunt pus in situatia delicata(si disperata totodata) de a-i da acesti bani,pe care nu stiu daca i-ar mai fi cerut in cazul in care el ar fi avut nevoie sa intabuleze o eventuala constructie .
Nu am cumparat un imobil neintabulat,ci intabulat(am cel putin zece extrase de CF cu evolutia terenului din extravilan in intravilan....etc ,care mi-au trebuit la banca) cu toate actele in regula,pe care am construit si dupa finalizare am incercat intabularea constructiei,atunci a aparut problema si anume suprapunerea de cadastre (toti trei vecinii avem cadastre bune numai ca ele se suprapun),motiv ptr. care care cei de la CF nu accepta intabularea constructiei.
Răspuns la discuția Intabulare.
Multumesc ptr. raspuns....daca se poate revin cu ceva detalii si anume:
1. Constructia are 90mp la sol.
2.Terenul pe care se afla constructia(inclusiv cel de sub constructie) este de 250mp.
3.Constructia s-a realizat pe firma,terenul este pe peroana fizica(s-a facut un contract de superficie).
4.In momentul solicitarii intabularii constructiei s-a observat suprapunere de cadastre de 25mp pe o latura.
5.Intrebarea era:In momentul declansarii actiunii judecatoresti de granituire,pe perioada desfasurarii procesului se poate face intabularea constructiei sau se asteapta finalizarea procesului care poate dura ani !?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Intabulare.
Nu stiu stiu sigur care punct din legislatie nu te lasa sa construiesti decat pe x% dintr-un teren deci cred ca terenul din jurul constructiei ar fi acel teren aferent care face obiectul actiunii de granituire,daca este nevoie pot reveni cu date concrete.