avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel.I

Activitate Daniel.I

Buna tuturor,

Va rog sa ma ajutati cu un punct de vedere pentru urmatoarea speta:

Am fost inregistrat cu aparatul radar intre localitati cu o viteza de 150km/h.
In prima localitate a fost insa oprit un coleg de serviciu care conducea acelasi model de masina, aceasi culoare, dar care era in fata mea, diferenta la numar este de doar o litera: B 52 xxV si B 52 xxH.
Agentul de rutiera l-a oprit pe acest coleg si l-a amendat ( cred ca i-a luat si carnetul). Acest coleg a incercat sa conteste amenda + sanctiunile ( stiind ca el nu a mers cu acea viteza - noi ne stiind unul de celalalt cand s-au intamplat toate acestea), iar in momentul cand a solicitat o plansa fotografica, pe aceasta apare notat numarul sau B 52 xxV , dar in poza apare defapt masina mea cu numarul B 52 xxH. Data plansei este 25.10.2013 iar eu debia astazi am luat la cunostinta de situatie.
Sper ca am putut sa explic situatia.
In situatia de fata, ce riscuri ar exista pentru mine?

Va multumesc,
Daniel
Răspuns la discuția examen
Răspuns la discuția Admitere INM - solicit sfaturi
camicris a scris:

Daniel.I a scris:

Multumesc frumos

citeste topicurile despre admitere INM....vei gasi f. multe informatii

Multumesc "camicris" pentru interventie.
Topicurile despre admiterea la INM...le-am tocit...sunt si multe pagini, dar o sa le termin intr-un final.
Multumita si ajutorului unor membri de pe forum am inceput sa-mi fac o imagine despre acest aspect si ce presupune invatatul pentru admitere.

O zi buna,
Daniel
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Bibliografie admitere INM
Multumesc frumos " davegahan ".
Da, intrebarea este foarte serioasa.
Mi-am comandat: " Noul cod civil. Republicat Iulie 2011 " Ed. Universul juridic (adoptat prin Legea nr. 287/2009 şi revizuit prin Legea nr. 71/201)

Pana una alta,astept :(

Multumesc frumos pentru clarificari, aveam mare nevoie.

Numai bine,
Daniel
davegahan a scris:

Daniel.I a scris:

Poti incerca:
DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic

Poate sa le incerce pe astea dar pana nu vor fi reactualizate cu modificarile aduse de Legea Micii Reforme ca le incearca pe riscul sau.
Din ce stiu eu, I. Neagu nu si-a reactualizat tratatul si nici Codul de Procedura Penala Adnotat (cel scos cu Damaschin)
In schimb poate sa incerce cu increrede M. Udroiu editie 2011 care contine toate modificarile.

Si eu vreau sa dau in 2012, ce carti in sugerezi sa iau? Eu vreau sa incep sa invat de ieri.
Multumesc,
Multumesc pentru raspunsuri!
Poti incerca:

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele, Ed. Hamangiu
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale, Ed. Hamangiu
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, Ed. Hamangiu
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale - vol I, II, III , Ed. Universul Juridic
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral, Ed. Universul Juridic,

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II. , Ed. Universul Juridic

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
Răspuns la discuția INM 2012
Csorin a scris:

salut , aveti vreo idee in ce o sa constea proba de limba straina , engleza ma intereseaza , termeni juridici , traduceri , etc ?

din ce va pregatiti pt 2012 , noile coduri ?, autorii de acum si noile coduri ? doctrina modificata cu noile coduri ?

Eu chiar nu stiu ce sa fac...sa cumpar cartile de care am nevoie de pe acum, sau sa astept noile coduri?
Stimati colegi de forum,

Sunt student in anul 3 si as dori ca la anul sa dau examenul de intrare la INM ( bineinteles ulterior licentei).
Am inceput sa urmaresc subiectele de pe forum pentru a intelege mai bine procesul.
As avea nevoie de cateva sfaturi in privinta:

1. Daca un an este ok ca si perioada de timp pentru invatat (luand in calcul: lucrez, timp disponibil de invatat L-V: ~ 2-3h, in weekenduri: >8h
2. Care ar fi cele mai bune carti dupa care sa invat?
3. Cum imi recomandati sa abordez disciplinele? ( Ordinea de invatat, la ce sa incep sa invat prima data, cu ce sa continui?
4. Orice alt sfat este bine primit.

Va multumesc,
Daniel