avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM - solicit sfaturi
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM - solicit sfaturi

Stimati colegi de forum,

Sunt student in anul 3 si as dori ca la anul sa dau examenul de intrare la INM ( bineinteles ulterior licentei).
Am inceput sa urmaresc subiectele de pe forum pentru a intelege mai bine procesul.
As avea nevoie de cateva sfaturi in privinta:

1. Daca un an este ok ca si perioada de timp pentru invatat (luand in calcul: lucrez, timp disponibil de invatat L-V: ~ 2-3h, in weekenduri: >8h
2. Care ar fi cele mai bune carti dupa care sa invat?
3. Cum imi recomandati sa abordez disciplinele? ( Ordinea de invatat, la ce sa incep sa invat prima data, cu ce sa continui?
4. Orice alt sfat este bine primit.

Va multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: Daniel.I , utilizator 16:57, 23 August 2011
Multumesc pentru raspunsuri!
Buna.
Nu fi suparat:)
Cred ca ai fost asa de "academic", "organizat" si "concis" in mesaj ca nu a simtit nimeni nevoia sa te ajute cu un raspuns. De fapt cred ca mai toata lumea a fost ferm convinsa ca n-ai nevoie de un raspuns. Si asta pentru ca stii cam ce ai de facut.

Eu iti raspund pentru ca am simtit ca esti un pic dezamagit de lipsa reactiei de forum.
N-o sa fiu asa de organizata si n-o sa-ti raspund punctual.
Cred ca un an de zile este suficient daca inveti constant si fara intreruperi. Chiar cu programul de "om mare" pe care il ai.Acum depinde si de cat de concentrat esti in timpul alocat invatarii. Stii tu, nu teoretizez acum.
In ceea ce priveste ordinea abordarii materiilor...tot in puterea ta sta in a o alege. Eu, de exemplu intotdeauna am invatat cam asa. Ceea ce stapaneam mai bine lasam sa invat in perioade in care eram mai solicitata din alte puncte de vedere( si aici vorbesc de procedura civila, o parte din civil). Cu restul, pe care il consideram "nesuferita materie" ma luptam in concediu sau in alte perioade mai linistite.

Cu autorii ce sa zic. Pe astia cunoscuti. Neagu, Boroi, Bulai, Deak...Si multe grile, d`alea serioase.
Totul este serios aici.

:)

Bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
ContSters217662, utilizator
Multumesc frumos
Daniel.I a scris:

Multumesc frumos

citeste topicurile despre admitere INM....vei gasi f. multe informatii
camicris a scris:

Daniel.I a scris:

Multumesc frumos

citeste topicurile despre admitere INM....vei gasi f. multe informatii

Multumesc "camicris" pentru interventie.
Topicurile despre admiterea la INM...le-am tocit...sunt si multe pagini, dar o sa le termin intr-un final.
Multumita si ajutorului unor membri de pe forum am inceput sa-mi fac o imagine despre acest aspect si ce presupune invatatul pentru admitere.

O zi buna,
Daniel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Bibliografie pentru inm Stie cineva care este bibliografia dupa care trebuie sa invatam pentru admiterea la INM? (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)